Krappe bekernederlaag tegen ASV De Dijk 1

1
dedijk
Zondaghoofdklasser ASV De Dijk pakte vanavond de eerste drie punten in de bekercompetitie tegen FC Breukelen 1. In een snelle wedstrijd op het kunstgras voerden de Amsterdammers over de hele wedstrijd technisch en tactisch gezien de boventoon.

FC Breukelen kwam met enkele gevaarlijke uitvallen en ietwat opportunistisch spel toch redelijk vaak dicht bij het vijandelijke doel. Scheidsrechter Ruud Bossen zag eerst twee strafschoppen over het hoofd (in beide strafschopgebieden één), toen hij besloot een onschuldige handsbal van de thuisploeg wel met een elfmetertrap te bestraffen. De Dijk-spits Dennis Kaars zag zijn inzet door keeper Aäron Balk en de paal gekeerd en bleef slechts achter met een corner die niets opleverde.

De ploeg van Cor ten Bosch kwam na een minuut of twintig vaker en beter in het spel. Na een overtreding op Lucien Dors opende Tom Kalkhuis prachtig op rechts waar de opstormende Rob van der Sluijs een prima voorzet afleverde. Mitchell de Zwart had de turbo erop en ramde de bal hoog in het lege doel: 1-0. Het bleek de enige treffer van het eerste bedrijf. In de rust verving Immanuelson Duku de flink geblesseerd geraakte Mitchell van Friderici. Bij de tegenpartij kwam als opvallende wissel de 40(!)-jarige voormalig prof Olaf Lindenbergh in de ploeg.

ASV De Dijk trok na de thee direct fel van leer. In de vijfde minuut ging een gevaarlijk afstandsschot nog net naast, een minuut later reageerde Dennis Kaars alert op een mooie steekbal en hij legde de 1-1 achter de kansloze keeper Aäron Balk. Kort daarna kwam De Dijk zelfs op 1-2 voorsprong door een schitterende vrije trap van Nabil El Gourari en even leek het erop dat FC Breukelen erdoorheen zat. Toch was daar ineens de gelijkmaker. Mitchell de Zwart stuurde Immanuelson Duku prachtig de diepte in. Deze schudde de laatste Amsterdamse verdediger van zich af en rondde met het linkerbeen loepzuiver af: 2-2.

Werkelijk vanuit het niets viel ineens de 2-3. Een zondagsschot net buiten de middencirkel zoefde over het gras en tot verbazing van alles en iedereen (en vooral afzender Frank Schilder) was deze schuiver ook keeper Balk te machtig. FC Breukelen zette nogmaals aan en leek toch nog loon naar werken te krijgen. De uitstekend spelende Mauro Franken drukte een woest afstandsschot af dat keeper Robert Verschraagen precies in de voeten van de aanstormende Daniël Kops bokste. En waar de topschutter in gedachten de bal al dwars door de touwen zag vliegen, zeilde deze in werkelijkheid huizenhoog over de ballenvanger. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en arbiter Bossen blies af bij een 2-3 zege voor ASV De Dijk. De volgende bekerwedstrijd van FC Breukelen 1 is op woensdag 27 augustus in Sassenheim tegen Ter Leede.

20 augustus 2014, FC Breukelen 1 - ASV De Dijk 1 (beker): 2-3 (1-0)

1-0 Mitchell de Zwart 1-1 Dennis Kaars (De Dijk) 1-2 Nabil El Gourari (De Dijk) 2-2 Immanuelson Duku 2-3 Frank Schilder (De Dijk)