Titel voor B1 na slijtageslag tegen HBC

Dat het seizoen op z’n einde loopt en de jongens moeite hebben om hun normale niveau te halen, was vorige week al duidelijk in de slappe vertoning tegen FC Amsterdam. Vandaag moest er uit een ander vaatje worden getapt, want HBC kwam op bezoek. De Heemstedenaren wisten vorige week niet van onze misstap te profiteren door zelf op eigen veld ten onder te gaan tegen het ontketende Velsen. Hierdoor nam Hoofddorp te tweede plek over met slechts drie punten minder dan FC Breukelen.

De laatste wedstrijd van de competitie, juist … Hoofddorp - FC Breukelen. Laat deze wedstrijd nu eens midden in de meivakantie gepland staan, met als gevolg dat FC Breukelen op 3 mei de grootste moeite zal hebben om een team op de been te brengen. Of zou het een wedstrijd voor de statistieken kunnen worden? Indien Velsen wederom een stuntje zou kunnen uithalen (vandaag tegen Hoofddorp) en FC Breukelen punten zou pakken, kon immers de vlag uit!

HBC kwam maar voor één ding: winnen. Hierdoor zouden zij nog een theoretische kans behouden maar het niet zelf in de hand hebben. FC Breukelen begon met de volgende opstelling: Stan, Mels, Milan, Rutger, Douwe, Roy, Michael, Nik, Olivier, Tim en Max. Op de wissel Martijn en Niels. Deze keer een goed begin; het eerste kwartier was voor FC Breukelen, HBC kwam slechts sporadisch in de buurt van onze zestien en loerde op dat ene kansje. Al in de derde minuut kreeg Olivier een opgelegde kans toen een voorzet van Max voor zijn voeten kwam. Zijn inzet ging echter naast. FC Breukelen ging verder op zoek naar de nodige voorsprong. Een voorzet van links (Roy) viel net achter de verdediging waar Olivier opdook en de 1-0 kon aantekenen. Dat ziet er goed uit, dachten we.

Helemaal toen opponent HBC na 22 minuten met tien man kwam te staan na een rode kaart. In een opstootje haverwege onze helft kreeg hij het aan de stok met Nik en maakte een slaande beweging. De scheidsrechter kon weinig anders dan hem te verwijderen. Deze tegenvaller gaf HBC echter extra kracht en vleugels. In plaats van een man minder leek het wel of ze juist een man meer hadden en kwamen ze steeds vaker voor het doel van Stan. Met diverse hoekschoppen en vrije trappen wisten zij de druk op onze verdedigers verder op te voeren, maar FC Breukelen hield met het nodige kunst- en vliegwerk in ieder geval stand tot de rust: 1-0. Bij het verlaten kreeg de spits van HBC nog geel voor commentaar op de leiding.

De tweede helft leek FC Breukelen zich weer te hebben herpakt en konden zij de eerste zes minuten hun wil aan de tegenstander opleggen. Toch kon je al zien dat HBC er nog in geloofde en gevaarlijk bleef. Toen de gelijkmaker dan ook viel (knappe kopbal uit een gemakkelijk gegeven vrije trap) leken zich donkere wolken boven Broekdijk Oost samen te pakken. HBC had in deze fase het betere van het spel en had met tien man de rollen mooi omgedraaid. Het kostte echter ook de nodige krachten en daar waar ze net te kort kwamen, besloten ze dit fysiek met wat ongeoorloofde acties te compenseren.

Zo ontstond er een grillige en harde wedstrijd, niet in de laatste plaats aangewakkerd door een fanatieke coach die zijn spelers op deze manier nog agressiever maakte. De wedstrijd was het aanzien niet meer waard, HBC hanteerde net als Breukelen veel de lange bal in de hoop dat hij goed zou vallen. De scheidsrechter deelde nog wat kaarten uit aan HBC’ers: eentje voor de nummer 9 die met deze tweede gele prent ook kon gaan douchen.

De beslissing viel uiteindelijk vijf minuten voor het einde, gelukkig aan de goede kant. Olivier werd diep weggestuurd en kon op de keeper afstormen. Beheerst maakte hij de 2-1 en daarna geloofde HBC het wel, want met inmiddels negen man konden ze geen echte vuist meer maken. De B1 had dus, al was het weinig overtuigend, aan haar verplichting voldaan en de drie punten gepakt. Het wachten was nu op het nieuws uit Velsen. Met nog een kwartier te gaan stond het daar 1-1, dit zou voldoende zijn voor de titel. Via sms werden we op de hoogte gehouden door de trainer van Velsen en toen die enkele minuten voor het einde de 2-1 doorgaf, wisten we dat de kurken van de flessen konden!

Vanuit de club werden ons enige consumpties aangeboden, de boys (enkelen moesten nog met de A1 meedoen) vierden het ’s avonds nog heel uitgebreid en lang! Uiteraard zullen we het kampioenschap nog op gepaste manier met elkaar gaan vieren! Met zes punten voorsprong op nummer 2 en acht punten op nummer 3 zijn we de terechte kampioen. De laatste weken niet meer zo sprankelend, maar over het gehele seizoen de meest constante met het beste doelgemiddelde. Daar valt niets op af te dingen, proficiat dus mannen!! Aan de volgende lichting B1 de eer om het in de hoofdklasse waar te gaan maken.