FC Breukelen D2 kampioen!

Zaterdagmorgen kwart over zeven verzamelden de spelers van de D2 zich bij het station van Breukelen om vandaaruit met z’n allen richting Bussum te gaan. Om kwart voor negen stond de wedstrijd tegen BFC D5 op het programma. Voor beide teams een heel belangrijke wedstrijd. Bij winst had BFC D5 nog een kleine kans om kampioen te worden. Bij een overwinning of een gelijkspel zou onze D2 kampioen zijn. Het werd een mooie en ook weer spannende wedstrijd. Al leek het daar in het begin niet op, want binnen tien minuten stonden we al met 2-0 voor.

We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en overrompelden BFC met mooi combinatiespel en een portie strijdlust. (Misschien was het vroege vertrek en daardoor het goed wakker zijn een voordeel t.o.v. de thuisspelende ploeg.) Er kwamen meteen al een paar aardige kansjes, maar die gingen er niet helaas nog niet in. Uit een van de eerste corners kreeg Rafael zijn hoofd goed tegen de bal en kopte onhoudbaar in: 0-1. Kort daarna was het Klaas-Pieter die een mooi pass op Sten gaf. Hij kwam oog in oog te staan met de keeper, maar deze had geen schijn van kans tegen het strakke schot wat Sten loste: 0-2. De supporters aan de kant waren een beetje met stomheid geslagen, want dit hadden ze niet verwacht.

Na de treffer van Sten werd BFC blijkbaar echt wakker, want het werd wat sterker en feller in de duels. Echt uitgespeelde kansen kregen ze niet en dat was weer te danken aan het goed verdedigende werk van onze D2. Uit een van de spaarzame corners wist BFC toch te scoren. De bal werd goed hoog in de bovenhoek geschoten. Onhoudbaar voor Bram en de speler die op de doellijn stond: 1-2. Met deze stand werd er gerust.

In de tweede helft een sterk jagend BFC dat uit alle macht probeerde om onze ploeg onder druk te zetten. Dit lukt ze aardig goed, maar we bleven goed storen en probeerden met combinatievoetbal een derde treffer te maken. Aan beide kanten ontstonden kansjes, maar ze werden niet benut. Op één kans na. Diana pakte de bal af vlak over de middenlijn en begon aan een mooie solo. Ze passeerde een paar jongens van BFC en zag dat Ruben vrijstond in het zestienmetergebied ter hoogte van de penaltystip. Ruben nam de bal aan met rug naar het doel. Hij zag Jim vrij staan op de rand van het strafschopgebied, legde de bal terug en Jim schoot met een prachtig mooi schot de bal tegen de touwen. BFC mocht nog aftrappen, maar meteen daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Langs deze weg willen we het begeleidingsteam van de D2 , Marcel, Tom en Dick, feliciteren met het behaalde kampioenschap. Maar de meeste felicitaties gaan natuurlijk uit naar de spelers die ervoor gezorgd met mooi en goed combinatiespel en elke wedstrijd weer even fanatiek strijden voor elke bal. En ook niet onbelangrijk altijd positief blijven naar elkaar, ook als het even iets minder ging.

Een spannend moment voor het doel van BFC …

… en eentje voor het doel van FC Breukelen.

Jim heeft 3-1 gemaakt, het kampioenschap is een feit.

Bram, Klaas-Pieter, Elias, Diana, Rafael, Wessel, Jim, Wouter, Lucas B., Ruben, Nicherwan, Lucas H., Thomas en Sten: