C3 verslaat voor de derde keer koploper in de poule

Na de euforie van de 9-1 winst op Hertha stond voor vandaag koploper ’s-Graveland C2 thuis op het programma. In de uitwedstrijd werd hier de eerste competitiepunt behaald na de winterstop, tijdens een fysiek potje voetbal. Matthijs, Tom en Libaan en aanvoerder Quinto ontbraken door ziekte, blessures of andere verplichtingen. Zekerheidshalve had de C3 zich versterkt met Fadi Kamil uit de C4, en Jayson Visser en Jordi Grilk uit de C2.

Trainer Tom Britink had vooraf in de kleedkamer de opstelling van 4-3-3 gewijzigd naar 4-4-2 met een ruit op het middenveld en de jongens allemaal hun taak uitgelegd. Direct na het fluitsignaal creëerde de C3 al de eerste kansen op de goal van de tegenpartij. Na vijftien minuten scoorde Joran het eerste kopdoelpunt vanuit een strakke hoekschop van Soar: 1-0. Halverwege de eerste helft moest Mark (gewisseld voor Jayson) het veld verlaten, hij had gisteren nog even de Unicef-loop gedaan en was als vierde geëindigd. Er werd in een hoog tempo gespeeld en dat was zelfs voor Mark iets te veel van het goede.

In de rust werd er door trainer Tom nog wat geschoven met posities. Direct na de rust was het duidelijk dat ’s-Graveland snel de gelijkmaker wilde maken, maar het was Montell die zijn keeperkunsten liet zien. Hij hield zijn goal de hele wedstrijd schoon en keepte een uitstekende wedstrijd. Jayson werd gewisseld voor Fadi omdat hij later die dag nog een uitwedstrijd moest spelen (tegen ’s-Graveland C1). En Jordi kwam op de plek van Moustafa. De C3 speelde in de tweede helft een prima positiespel. Op het eind van deze periode lukte het Soar ook deze wedstrijd om al slalommend dwars door de verdediging van de tegenpartij heen te komen en de stand op 2-0 te brengen. Kort erna werd er afgefloten.

De komende twee weken is de C3 vrij in verband met Pasen en Koningsdag. Op 3 mei wordt de laatste wedstrijd tegen Eemnes gespeeld die uit werd verloren met 3-5. De C3 gaat voor de derde plek in de poule: een mooie en realistische doelstelling.