F1 komt net te kort in doelpuntrijk duel tegen Elinkwijk F1

Afgelopen zaterdag thuis tegen Elinkwijk F1. Na de prima wedstrijd van vorige week benieuwd of we de lijn vandaag door konden trekken. Elinkwijk liet vanaf het begin zien dat ze een goed team hebben met veel voetballend vermogen. Wij hadden in het begin een beetje te veel ontzag voor de tegenstander en lieten ze te veel voetballen. Dat Elinkwijk al snel op een 0-1 voorsprong kwam, was gezien het spelbeeld niet onterecht.

Wij kropen daarna uit onze schulp en kwamen wat meer aan voetballen toe. We moesten het vooral hebben in de omschakeling en dat deden we ook goed. Zo ook halverwege de eerste helft. Een afgeslagen aanval van Elinkwijk werd door ons onderschept en er werd gelijk via de zijkant een aanval opgezet om vervolgens onze spits weg te sturen die op de goal af ging en de 1-1 scoorde.

Daarna was het weer Elinkwijk dat veelvuldig de aanval zocht en ook kansen kreeg, maar onze keeper voorkwam dat Elinkwijk weer op voorsprong kwam. Even later konden we weer profiteren van de ruimte achter de verdediging bij hun en scoorden we uit een goed uitgespeelde counter 2-1. Vlak voor rust wist Elinkwijk uit de vele kansen toch nog te scoren en onze keeper kansloos te laten. Zo gingen we met 2-2 de rust in. Het spelbeeld bleef de tweede helft hetzelfde. Nadat Elinkwijk verzuimde om een aantal kansen te verzilveren, brachten we via een mooie opgezette aanval de bal vanaf de zijkant voor het doel en scoorden we van dichtbij 3-2.

Daarna gaf Elinkwijk gas en benutte nu wel de kansen. Zo liepen ze met fraaie doelpunten uit naar een 3-6 voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld, maar we kwamen sterk terug. Een mooie vrije trap van afstand en een doelpunt van dichtbij leverde twee goals op en met de stand 5-6 was het weer spannend. We zetten alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar Elinkwijk wist vlak voor tijd nog te scoren en een eindstand van 5-7 op het bord te zetten. Een doelpuntrijk duel met Elinkwijk F1 als terechte winnaar.