F7 pakt draad weer op met zege tegen CSW MF5

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Na een serie overwinningen waren we vorige week tegen een onverwachte maar verdiende nederlaag uit bij s.v. De Vecht aangelopen. Deze week tijd om de opgaande lijn weer voort te zetten. Vooraf zat de schrik erin bij onze mannen. Mijn zoon bleef volhouden dat een F5 toch echt beter moet zijn dan een F7, want dat is immers een hoger team.

En toen de meiden van CSW het veld op kwamen lopen, kreeg het begrip ’navelstaren’ een compleet nieuwe inhoud. Er stonden achterin bij CSW een aantal meiden die zo groot waren dat onze mannen ze letterlijk in de navel keken. Er was geen sprake van één kop, maar soms zelfs twee koppen verschil in lengte.

Geïmponeerd of niet, onze mannen waren in ieder geval niet van plan om met een nederlaag het veld af te lopen. Met goed voetbal probeerde de F7 combinerend bij het doel van CSW te komen. CSW gooide vooral fysiek vermogen in de strijd en de meisjes stonden hun ‘mannetje’ in de duels. Het werd een mooi en spannend voetbalgevecht waarin het spel op en neer golfde. Robin keepte in de eerste helft een geweldige pot en wist zijn doel schoon te houden. Voorin creëerden we wel enkele kansen, maar ook de goed keepende doelvrouw van CSW bleek in de eerste helft een sta-in-de-weg. Voor het eerst dit zijn seizoen werd er in de eerste helft dan ook niet gescoord en logischerwijs was de ruststand dan ook 0-0.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Het publiek stond op hun tenen van de spanning, want het voelde dat er aan beide kanten een doelpunt kon vallen. CSW was de eerste die de trekker overhaalde. Over onze rechterkant soleerde hun spits langs alles en iedereen en liet Julian Finn, die in de tweede helft in de goal stond, kansloos. De achterstand gaf onze jongens nog meer energie en verbeten gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Wie anders dan Stan met de magische linker voltrok het vonnis: via een been van een CSW-verdediger was de keeper kansloos: 1-1.

Dit was voor onze kanjers niet genoeg. Ze zetten aan en CSW kwam steeds meer in de verdrukking. De 2-1 hing in de lucht en nadat Robin en Lieuwe nog een aantal goede kansen hadden gemist, was het uiteindelijk Max die voor de 2-1 eindstand zorgde. De overwinning was binnengesleept. In de afsluitende penaltyserie keepte Julian Finn geweldig, zodat ook die winnend afgesloten werd. Fantastisch gedaan weer mannen!