C3 wint beide streekderby's tegen Hertha C3 en pakt zes punten

Vorige week zaterdag boekte de C3 een mooie 4-2 overwinning op Hertha C3. Knap, want voor de winterstop hadden zij als enige de C3 met 0-1 thuis laten verliezen, alle overige wedstrijden waren gewonnen. Het was de taak aan trainer Tom Britink om de jongens ook voor deze week weer scherp te krijgen. De opstelling thuis tegen Hertha C3 was anders dan vorige week uit. Met op de reservebank Soar, Rick (nog herstellende van zijn blessure), Quinto de aanvoerder en Daan was afwezig.

Direct na de aftrap zette de C3 druk op de Hertha-verdediging. Al vrij snel kwam Matthijs als eerste achter hun verdedigers, maar trof daar de keeper van Hertha. In de eerste vijftien5 minuten waren er al diverse kansen voor Matthijs, maar de keeper van Hertha was hem telkens de vlug af als hij wilde uithalen. Joran stond op de plek van midden-midden en het lukt hem wel de eerste goal te maken: 1-0. Vlak erna scoorde Joran zijn tweede. Net voor rust lukte het Matthijs dan toch eindelijk de keeper te passeren: 3-0 bij rust. De weersomstandigheden waren optimaal en tijdens de rust brak het zonnetje ook nog door.

Joran zou in de rust worden gewisseld, maar omdat hij uitstekend voetbal liet zien en hun keeper twee keer behendig wist te passeren, werd besloten om de wissel uit te stellen. Libaan werd wel gewisseld: hij kreeg last van een knieblessure en gaf aan dat hij niet verder kon spelen. Voor hem kwam Soar en Quinto nam de plek van Thom over die tot dan toe de aanvoerder was van het team. Rick kwam op de plek van rechtshalf omdat Joran op de midden-middenpositie bleef. Al vrij kort na rust maakte Joran zijn derde treffer: 4-0. En ook Moustafa maakte kort daarna een fraai doelpunt: 5-0.

De C3 speelde een geweldig positiespel. Joran steeg boven zich zelf uit met nog drie treffers: 8-0 (de laatste na een fraaie assist van Matthijs). Ook Soar scoorde (9-0) en de tiende hing in de lucht, viel daadwerkelijk maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Het lukte Hertha om nog net voor het eindsignaal een tegentreffer te maken. Keeper Montell zat er nog bij, maar de bal rolde uiteindelijk toch achter de lijn. Eindstand 9-1!

Man of the Match werd Joran die nog een publiekswissel kreeg op het einde van de wedstrijd. Door de vele doelpunten werd gelijk het negatieve doelsaldo van -6 omgezet naar +2. Na de wedstrijd werd de overwinning gezamenlijk gevierd in de kantine met patat. Zaterdag a.s. wederom thuis tegen ’s-Graveland C2, in de uitwedstrijd werd de eerste competitiepunt gehaald na de winterstop.