FC Breukelen D2 door het oog van de naald

Afgelopen zaterdag mochten de jongens en meisje van de D2 aantreden tegen Altius D2. De thuiswedstrijd hadden we heel eenvoudig gewonnen. Als we naar de thuisresultaten van Altius keken, was het wel duidelijk dat het geen eenvoudige overwinning zou worden. En dit laatste is helemaal uitgekomen. Het werd een spannende en, naarmate de wedstrijd vorderde, ook een zenuwslopende wedstrijd. In de eerste helft leek het hier nog niet op. Onze jongens hadden in het begin het beste van het spel op het zeer slechte veld.

Veel speelde zich af op het middenveld. Onze jongens hadden wel een licht veldoverwicht, maar dit kwam niet tot uiting in de score. Het liep niet allemaal naar wens en in tegenstelling tot de andere wedstrijden zag je nu dat een aantal spelers ‘hun koppie een beetje lieten hangen’. Toch kregen we nog wel een paar goede kansen. Na een mooie actie van Wessel langs de zijkant en achterlijn kwam Jim alleen voor de keeper. Helaas hield laatstgenoemde de inzet van Jim tegen. Daarvóór had de keeper van Altius ook al enkele goede reddingen verricht. Kort voor het einde van de eerste helft werd één van onze jongens voor tien minuten uit hel veld gestuurd. Blijkbaar is dit een nieuwe regel, volgens de uitleg van de scheidsrechter. We gingen rusten met 0-0.

Na de rust begonnen we met goede moed aan de tweede helft, met nog steeds een man minder. Het spel werd van beide kanten wat rommeliger en gaande weg de tweede helft ging Altius hiervan profiteren. Ze werden wat feller en probeerden met lange ballen naar voren tot scoren te komen. Blijkbaar kregen ze het gevoel dat er dit keer iets te halen viel. Ook onze jongens probeerden met combinatiespel het doel van de tegenstander te bereiken. Deze wedstrijd ontbrak een klein beetje het geluk. Uit een van de corners kon Elias nog wel op het doel koppen en ontstond er spannende situatie voor het doel, maar de bal ging er niet in. Aan de andere kant moest Bram een paar keer handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Dit deed hij op een grandioze manier. Een keer kreeg hij hulp van de lat: een schot spatte erop uiteen.

Na een niet zo fraaie overtreding op Jim mocht Rafael een vrije trap nemen. De bal kwam tegen de paal en sprong het veld weer in. Na wat flipperkastvoetbal ging de bal uiteindelijk via de knie van Wouter over de achterlijn tussen de palen: 0-1. De ontlading van deze treffer was enorm groot bij de spelers, trainers en toeschouwers. Door het oog van de naald toch nog de overwinning binnen gehaald. Of moeten we zeggen dat ze de overwinning voor de poort van de hel hebben weggehaald? Door deze overwinning heeft de D2 nog één punt nodig om het kampioenschap te vieren. Dat mogen ze komende zaterdag doen tegen de nummer twee BFC D5. Thuis je kampioenschap binnenhalen is natuurlijk het mooiste wat je kunt doen, maar helaas moeten onze jongens uit naar Bussum. Maar het is ook fantastisch om kampioen te worden bij je naaste rivaal. Dus voor een ieder die de D2 een warm hart toedraagt: kom zaterdagochtend om kwart voor negen naar het sportpark van BFC om onze jongens en meisje van de D2 aan te moedigen.

Een hectisch moment voor het doel van Altius. Het levert geen doelpunt op.

Spanning voor het doel van FC Breukelen D2.