B1 redt het weer niet tegen Angstgegner

fc-amsterdam.jpg
b1.jpg

En de spanning neemt verder toe in de eerste klasse 02. Onze B1 liet het vandaag echter weer lelijk liggen tegen ‘Angstgegner” FC Amsterdam. Ook het tweede treffen tegen de mannen uit Zuidoost ging met 2-1 verloren en zo ziet de B1 een riante voorsprong van vijf punten slinken tot slechts drie en is er nog van alles mogelijk. Doordat ook HBC verrassend verloor (0-1 thuis tegen Velsen) kwam Hoofddorp op de tweede plek terecht.

Een geweldige ontknoping dus met aanstaande zaterdag 12 april het volgende sleutelduel tegen nummer drie HBC. Hoofddorp moet naar Velsen … theoretisch kan het bij winst tegen de Heemstedenaren en puntverlies van Hoofddorp in Velsen alsnog een mooie zaterdag worden, maar zoals al eerder aangegeven; er valt niets te voorspellen in deze competitie. De laatste wedstrijd van het seizoen Hoofddorp - FC Breukelen kan dus wel eens een hele belangrijke en beslissende worden.

Een zware tegenvaller dus en eerlijk is eerlijk, het was volkomen verdiend. FC Amsterdam toonde veel meer passie en strijdlust, vechtend voor lijfsbehoud lieten ze duidelijk zien tot het gaat je te willen gaan. Veel woorden gaan we er verder niet aan besteden, maar kampioenskandidaat FC Breukelen dacht dit klusje wel te kunnen klaren en kwamen dus gedesillusioneerd thuis.

De eerste helft was nog gelijkwaardig met een aantal kansen aan beide kanten en een licht voordeel voor Breukelen, de ballen gingen echter opvallend vaak hoog over het doel heen. De tweede helft (met Niels voor Martijn) was echter voor de Amsterdammers. Het is dat hun vizier niet helemaal op scherp stond, anders hadden zij door de vele kansen wel op een 5-0 of 6-0 voorsprong kunnen komen. Twee minuten voor tijd kwamen we nog op 2-1 en hadden we de spreekwoordelijke eer gered.

5 april 2014, FC Amsterdam B1 - FC Breukelen B1, 2-1 (0-0)

Opstelling: Stan, Mels, Milan, Rutger, Douwe, Roy, Michael, Nik, Tim, Martijn en Olivier. Wissel: Niels, Max was helaas ziek.

Overige uitslagen: Hoofddorp - Stormvogels 7-5; HBC - Velsen 0-1; CSW - DEM 0-1; VVC - Hercules 1-2.