B1 - de spanning stijgt

b1.jpg

Nog drie wedstrijden te gaan; de B1 maakt zich op voor een een spannend slot van deze leuke competitie! Een competitie die zich kenmerkt door onderling kleine verschillen, met een paar kleine uitzonderingen blijkt geen enkel team bij voorbaat zeker van een overwinning. Al ziet de huidige stand er voor de B1 goed uit, ze leven van wedstrijd naar wedstrijd. Afgelopen weekeinde was de B1 vrij en konden ze achteroverleunend kijken wat de concurrentie deed. De speciale aandacht ging natuurlijk uit naar Stormvogels tegen HBC wat in een niet ongunstig gelijkspel eindigde: 1-1.

We staan zodoende vijf punten ’los’ van de mannen uit Heemstede en zes op Hoofddorp (een klinkende 0-6 uit bij Hercules). De overige tegenstanders maken geen kans meer op het kampioenschap, het gaat tussen deze drie. De B1 speelt nog tegen beide concurrenten en wel in de laatste twee wedstrijden van het seizoen!

Indien ze a.s. zaterdag de uitwedstrijd van FC Amsterdam weten te winnen, zou een eventueel kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse thuis tegen HBC gevierd kunnen worden. “als, als, etc.” Voor nu is dat echter nog veel te voorbarig, want we weten immers uit het verleden dat de wedstrijden tegen FC Amsterdam voor FC Breukelen altijd bijzonder lastig zijn. Al staan ze laag op de ranglijst, we hoeven maar te vragen tegen wie de B1 dit jaar haar enige nederlaag heeft opgelopen … Hopelijk loopt het het deze keer beter af, de wedstrijd in Amsterdam begint om 12.30 uur.