D2 wint topper

De jongens en meisje van de D2 is het afgelopen zaterdag gelukt om de spannende topper tegen BFC D5 winnend af te sluiten. Hierdoor hebben ze een flinke stap gezet richting het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben ze vijf punten voorsprong op de nummer 2, BFC D5. Het was zaterdag een mooie dag en beide teams maakten er een mooie en spannende wedstrijd van.

De eerste helft golfde het spel op en neer. Met name de beide buitenspelers van BFC vormden een plaag voor onze jongens. Deze spelers waren erg snel, maar gelukkig waren onze vleugelverdedigers (Klaas-Pieter, Diana en Sten) ook snel. De inzet en de vechtlust van het hele team was supergoed deze wedstrijd. Onze jongens kregen in de eerste helft wel een paar kansen, maar deze werden (nog) niet benut. De ruststand was dan ook 0-0.

Na de rust waren we beter dan BFC. Er werd leuk en goed gecombineerd en dat leverde een paar mooie kansen op. Gastspeler Destin (Lucas H. was afwezig) kwam oog in oog met de keeper, maar laatstgenoemde wist de inzet van Destin te stoppen. Halverwege de tweede helft was het eindelijk raak. Wessel stuurde met een prachtige pass Ruben de diepte in. Ruben kwam alleen voor de keeper en met een strak schot passeerde hij de keeper: 1-0. BFC probeerde terug te komen, maar de scherpte was ervanaf. Bij onze jongens niet. Na de eerste treffer bleven ze fanatiek strijden voor elke bal. Uit een voorzet van Thomas ontstond er rommelige situatie voor het doel van BFC. Wat er precies gebeurde, was niet goed te zien. Uiteindelijk ging de bal wel over de doellijn en werd de bal (volgens de verslaggever) het laatste aangeraakt door Lucas B.: 2-0.

De 3-0 kwam tot stand met hulp van de (tot dat moment zeer goed keepende) keeper van BFC. Een voorzet van Destin leek een eenvoudige prooi voor de keeper. Toch liet hij de bal los en deze verdween over de achterlijn, tussen de palen. Het was voor iedereen niet duidelijk te zien (ook voor de goed leidende scheidsrechter niet) of de bal wel of niet over de achterlijn was. De grensrechter van BFC was echter heel duidelijk: DOELPUNT. Een heel groot compliment voor deze grensrechter!!!

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Rafael. Nicherwan passte de bal vanaf de achterlijn terug op Rafael die met een hard schot de vierde treffer voor zijn rekening nam: 4-0. Dit was tevens de eindstand. Met nog twee uitwedstrijden voor de boeg tegen Altius en BFC en nog de thuiswedstrijd tegen Sporting Almere is de D2 hard op weg om kampioen te worden. Een mooie prestatie, maar dan moeten er nog wel een paar punten gepakt worden. Als er net zo gespeeld wordt als deze wedstrijd moet het mogelijk zijn.

Ruben heeft de 1-0 gescoord.

Met 4-0 gewonnen. Op weg naar het kampioenschap.