FC Breukelen 3 stevent af op ongeslagen kampioenschap

Afgelopen zaterdag speelde FC Breukelen 3 op Sportpark de Heul de wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie, s.v. De Vecht 2. De Vecht was vooraf te enige overgebleven ploeg die eventueel het kampioenschap nog zou kunnen afpakken van FC Breukelen. FC Breukelen wist op zijn beurt dat bij winst aankomende zaterdag het kampioenschap gevierd kan worden. Onder een prima lentezonnetje werd om 11.30 uur afgetrapt.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd in het begin. Het was een moeilijk te bespeelbaar veld, waardoor goed voetbal er niet inzat en beide ploegen veel balverlies leden. Keeper Sander redde de koploper eenmaal bij een één-tegenéénsituatie na wat ongeconcentreerd verdedigen. Na een half uur viel de 0-1. Emiel stuurde met een lange bal Daniel weg die deze bal goed aannam en in de verre hoek liet verdwijnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld. Beide ploegen kwamen moeilijk aan voetballen toe en dit zorgde voor een spel wat zich voornamelijk op of rond de middellijn afspeelde. Na ongeveer 25 minuten zette Mick uitstekend druk, veroverde de bal, zag zijn schot gekeerd worden door de keeper alvorens hij de bal aan Daniel gaf die de bal in een nagenoeg leeg doel kon schuiven. Zijn en FC Breukelens tweede van de middag: 0-2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar beide ploegen waren de wedstrijd in Breukelen nog niet vergeten. FC Breukelen 3 gaf destijds in de eerste competitiewedstrijd een 3-0 voorsprong in het laatste kwartier weg tot 3-3. FC Breukelen moest dus geconcentreerd blijven spelen. De Vecht begon wat meer druk te geven op de verdediging van FC Breukelen. Dit resulteerde tien minutene vóór tijd in 1-2 door een eigen goal van Mick. Zaterdag 5 april speelt FC Breukelen 3 om 12.00 uit bij NVC. Bij een gelijkspel of overwinning kan het kampioenschap gevierd worden.