F7 wint weer, 9-2!

Wat doe je als je tegen tegenstanders speelt die allemaal een kop groter zijn dan jij? Dat was de vraag toen de tegenstanders van onze mini-F’s het veld op kwamen. Hertha MF1 waren stuk voor stuk grote meiden waar vooraf al duidelijk was dat onze mannen het fysiek zwaar zouden krijgen. De uitwedstrijd was dan ook kansloos met 4-0 verloren gegaan, maar de F7 was op revanche belust. De resultaten van de afgelopen weken gaven alle vertrouwen om vandaag op een goede afloop te rekenen.

Vanaf de aftrap lieten onze jongens meteen zien wat ze vandaag van plan waren. Ze knalden er bovenop, gingen fel alle duels aan en zetten de meiden van Hertha F1 meteen vast op de eigen helft. Kyan stond in de goal in de eerste helft en hij heeft de eerste tien minuten geen bal gezien. Volkomen terecht kwamen onze mannen dan ook op voorsprong. Robin had het vanaf het begin op z’n heupen vandaag. Als een echte spits stond hij de balletjes in de ruimte af te wachten. Zodra hij aan de bal was, zette hij weergaloze slaloms in en het duurde dan ook niet lang voordat hij met zo’n fantastische solo de 1-0 aantekende. Toch lieten de meiden van Hertha zien dat ze niet zo maar van plan waren om de punten in Breukelen achter te laten. Vrij kort na de 1-0 maakten ze de gelijkmaker met een schot in de verre hoek.

Onze jongens lieten zich niet uit het veld slaan en we wisten via Max en Robin voor rust nog twee keer te scoren. Tussendoor scoorde Hertha nog 2-2, maar gelukkig viel de 3-2 nog vlak voor het rustsignaal waardoor we met een voorsprong de tweede helft konden beginnen. En in die helft werd het in groten getale aanwezige publiek met het ene na het andere hoogstandje verwend. Roy had de plek ingenomen van Kyan in de goal en hij had in de tweede helft werkelijk niets meer te doen. Abe en Huub regeerden als veldheren in de verdediging, Max maakte de ene na de andere prachtige sliding, Robin soleerde keer op keer door de verdediging, Lieuwe strooide met slimme passes over het veld. Mick, Kyan en Julian Finn knalden er keer op keer op en Stan deed waar hij goed in is, knallen met zijn magische linker. En die ene keer dat Hertha bij onze goal in de buurt kwam, stond Roy paraat om de aanval onschadelijk te maken. Via twee goals van Stan, twee van Max, één van Lieuwe en nog twee van uitblinker van de dag Robin liepen onze kanjers uit naar een dikverdiende 9-2 voorsprong. Mannen, we zeggen het in ieder verslag dus vandaag doen we het in hoofdletters: WE ZIJN TROTS OP JULLIE! “De technische staf”