F1 morele winnaar ondanks verlies in blessuretijd

Zaterdag moesten we voor derde keer dit seizoen spelen tegen ’t Gooi F1. De twee voorgaande wedstrijden gingen thuis met ruime cijfers verloren. Voor de beker werd het 2-6 en voor de competitie 1-6 voor ’t Gooi. Wat zou het vandaag gaan worden op bezoek in Hilversum? Vanaf de aftrap zochten wij het vijandelijke doel op. De eerste de beste tegenaanval leverde gelijk een doelpunt op. We keken na één minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Daarna hadden we snel weer het initiatief en voetbalde met veel flair en durf.

We zochten goed de combinatie en kregen goede kansen. Een bal vanuit het midden stuurde onze linkerspits weg die de keeper uit zijn doel zag komen en met een droge schuiver de bal onder de keeper door speelde en in het doel belandde: 1-1. We gingen door en hadden ’t Gooi in de greep. We wonnen bijna alle duels en iedereen zat er kort op. Dat we even later de 1-2 maakten na een prima aanval, was meer dan verdiend. Deze goal gaf ons vleugels en bij sommigen ging de trukendoos open zelfs de bewegingen van Memphis Depay (speler PSV) kwamen tot uiting. In die fase lieten we zien dat we echt goed kunnen ballen. We stuurde ’t Gooi van het kastje naar de muur. Uit een hoekschop maakten wij van dichtbij 1-3. We bleven druk houden en een vlotte combinatie door het midden leverde vlak voor rust zelfs 1-4 op. Er moet bij gezegd worden dat wij het voordeel hadden met de wind mee de eerste helft.

De tweede helft kwam ’t Gooi sterk terug. Mede door de sterke wind tegen konden wij er moeilijker uit komen. Al vroeg wist ’t Gooi te scoren en de stand op 2-4 te brengen. Het spel was op de wagen en ’t Gooi wou meer. De wedstrijd ontpopte als een echt voetbalgevecht. Zo golfde het spel heen en weer met kansen voor beide doelen. Even later was ’t Gooi dat weer toesloeg en de aansluitingstreffer maakte: 3-4. Niet veel later voorkwam onze keeper dat ’t Gooi al op gelijke hoogte kwam door een paar fantastische reddingen. Wij lieten kort daarna de mogelijkheid liggen om 3-5 te maken, onze inzet ging net naast. Aan de andere kant was het wel raak en maakte ’t Gooi 4-4 en kwam op gelijke hoogte.

De resterende minuten waren bloedstollend met twee ploegen die voor de winst gingen. Een hard schot uit de tweede lijn kon onze keeper nog pareren, maar was in de rebound kansloos van een inzet van dichtbij en zo kwamen zij op een 5-4 voorsprong. Daarna zetten wij alles op alles om minimaal een punt uit dit duel over te houden. Een aanval van ons leverde een hoekschop op en vanuit die hoekschop scoorden we 5-5. Ver in blessure tijd zette ’t Gooi nog één keer aan. De laatste man van hun schoof in en passeerde twee drie man en haalde verwoestend uit en liet de bal in de rechter bovenhoek verdwijnen. Een echt zondagsschot leverde de winnende treffer op: 6-5. Zeer zuur voor ons, want we hadden meer verdiend. Gelet op de vorige uitslagen tegen ’t Gooi waren we toch de morele winnaar.

Collin Flemming in balbezit namens FC Breukelen.

Joost van der Seijs Kopt de 1-3 binnen uit een hoekschop.