Zevenklapper zonder 'echte' winst

leerdamsport55.jpg
1.jpg

Natuurlijk, er móest vandaag gewonnen worden wilde FC Breukelen aansluiting met LRC behouden (of zelfs inhalen in geval van verlies bij Zuidvogels). Beide koplopers deden hun plicht en wonnen: LRC met 1-3 in Huizen en FC Breukelen maakte er een wedstrijd prijsschieten van op het ‘authentieke’ sportpark van Leerdam Sport'55. De thuisploeg, die haar hoofdveld kort geleden ludiek vernield zag met grote oranje letters ‘L R C’ erop, lijkt zich al te hebben neergelegd bij een optreden op een lager niveau. Met slechts 12 punten uit 21 wedstrijden is degradatie lastig te voorkomen. En inderdaad, ze bakten er vandaag weinig tot niets van.

Hoofdtrainer Pim van Dam - hij verlaat de Leerdammers na dit seizoen - zal ook hebben gezien dat zijn ploeg te lichtzinnig opereert voor de eerste klasse. Al na 53 seconden verkeek zijn defensie zich op een verre ingooi van Mark den Hartogh. Daniël Kops nam de bal aan, tikte kort opzij en Jack Castelijns vond met links de korte hoek: 0-1. Kort daarna brak Jack op rechts door, gaf acrobatisch voor en nu was het Daniël die 0-2 aantekende. Deen van Embricqs leek tot dan toe wat hulpeloos te zoeken in het veld, maar bij Deen komt een superversnelling altijd uit het niets. Op karakteristieke wijze omspeelde hij Jan en Alleman en schoof de bal langs keeper Elmaci die vandaag bij lange na niet zijn sublieme niveau haalde in de thuiswedstrijd in Breukelen. Binnen een half uur dus 0-3 en de wedstrijd was gedaan. Jack Castelijns kreeg nog enkele mogelijkheden om de score op te voeren, maar het hobbelige veld wilde daaraan niet meewerken.

Wat Cor ten Bosch in de rust ook tegen de spelers heeft gezegd, het zal niet meer zijn geweest dan “rustig uitspelen, geen gekke dingen doen en houd jezelf heel”. En zo gebeurde. Nick Turksma kreeg uitsluitend terugspeelballen te verwerken; hij zal het zelden zo rustig hebben gehad. Het tweede bedrijf zag trouwens een grappige wedstrijd ín een wedstrijd: die tussen de aanvallers Jack Castelijns en Daniël Kops. Kops scoorde tot aan dit duel 21 keer, Castelijns 19 keer. Nu, zo kort na de rust van de partij, was de stand 22-20. Aanval na aanval golfde op het doel van keeper Elmaci die ook moet hebben gezien dat zijn grensrechter op weinig sympathie van scheidsrechter Willems kon rekenen. En ja wel, Jack scoorde 0-4 (de stand nu 22-21). Jack scoorde 0-5 (22-22). Jack scoorde 0-6 (22-23); zou hij deze zaterdag de topscorerslijst in de eerste klasse A gaan aanvoeren? Nee, zover kwam het niet. De heren staan inmiddels nu beiden bovenaan met 23 goals, want de vandaag vaak onzichtbare Deen van Embricqs had nog één prachtige voorzet bewaard op een presenteerblaadje voor Daniël Kops die koppend 0-7 scoorde.

Een ruime overwinning derhalve die de ploeg van Cor ten Bosch echter geen centimeter dichter bij de koppositie van de eerste klasse A brengt. Grootste smet op de wedstrijd waren de twee gele kaarten in vijf minuten tijd en dus rode kaart voor Lucien Dors wegens commentaar op een eigen(!) speler. Scheidsrechter Willems, hij leidde tot dan toe foutloos, wuifde alle protesten en verbazing van zich af en zond Lucien naar de dug-out. Wonderlijk en jammer, want dat betekent een schorsing. Komende week is er geen competitievoetbal, behalve de inhaalwedstrijd Roda'46 - ARC. FC Breukelen 1 oefent wel thuis tegen JSV Nieuwegein 1 (14.30 uur). Op zaterdag 5 april volgt weer een regulier programma, waarop FC Breukelen om 14.30 uur het Huizense De Zuidvogels ontvangt. Scheidsrechter van dat duel is de heer T. Oussoren.

22 maart 2014, Leerdam Sport'55 1 - FC Breukelen 1, 0-7 (0-3)

0-1 Jack Castelijns

0-2 Daniël Kops

0-3 Deen van Embricqs

0-4 Jack Castelijns

0-5 Jack Castelijns

0-6 Jack Castelijns

0-7 Daniël Kops

Opstelling

Nick Turksma, Rob van der Sluijs, Edwin Soenarto, Mark den Hartogh, Roy Schaap (77’ Lars van der Post); Djuric Winklaar (64’ Roy Hom), Deen van Embricqs, Mitchell de Zwart (64’ David van der Veld), Lucien Dors; Daniël Kops, Jack Castelijns.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van Leerdam Sport'55.