D2 verslaat Muiderberg D1

Het is de jongens en meisje van de D2 gelukt om de drie punten in eigen huis te houden. Muiderberg D1 werd met 4-2 verslagen. De D2 had het in de eerste helft wel moeilijk. Het spel was van beide kant wat rommelig. Maar zoals elke week werd er ook dit keer weer door iedereen hard gewerkt . Eén voorbeeld hiervan was in de eerste helft dat Klaas-Pieter halverwege de helft van de tegenstander de bal in een duel de bal naar voren kopte.

De bal kwam bij een speler van Muiderberg die een dieptepass gaf aan de linkerkant. Klaas-Pieter sprintte vanaf de plek van de kopbal terug naar de plek waar de bal naartoe gespeeld was met als resultaat dat hij op snelheid de bal bezittende speler van Muiderberg inhaalde, de bal afpakte en rustig terugspeelde (ter hoogte van de zestienmeterlijn) naar keeper Bram.

Onze jongens kregen in de eerste helft een paar kansen, maar het resultaat van deze kansen was vaak een kopie van de kansen in de eerste wedstrijd tegen Muiderberg. Met kunst- en vliegwerk hielden de spelers en de keeper van Muiderberg het doel schoon te houden. Toch lukte dit niet altijd, Jim wist de openingstreffer te maken. Zijn eerste schot werd nog door de keeper tegengehouden. De terugspringende bal kwam weer voor zijn voeten, maar nu was de keeper kansloos. Jims schot ging via een tegenstander langs de keeper tussen de palen: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust een sterkere D2. Tegen alle verwachting in scoorde Muiderberg tegen: 1-1. Onze jongens en meisje waren hierdoor echter niet uit het veld geslagen, maar bleven goed doorzetten. Uit een vrije trap rond de zestienmeterlijn scoorde Rafael met een mooi schot in de bovenhoek 2-1. Maar uit een van de spaarzame tegenaanvallen scoorde Muiderberg opnieuw tegen. Bram kon een hard schot in eerste instantie nog tegenhouden, maar uit de rebound werd er toch gescoord: 2-2.

De D2 bleef gewoon doorgaan en kregen voldoende kansen die niet altijd benut werden. Jim rondde een van de kansen uit een corner wel af. Een strak schot was onhoudbaar voor de keeper: 3-2. Het laatste doelpunt werd door Lucas B. mooi gemaakt uit een corner: 4-2. Door deze uitslag en door het verlies van BFC D5 bij Altius D2 is FC Breukelen D2 koploper in de competitie. Aanstaande zaterdag staat de topper thuis tegen BFC D5 op het programma. Komt allen om onze jongens en meisje aan te moedigen. Ze verdienen het!