C3 pakt wederom een punt en verdrijft (nieuwe) koploper naar tweede plek

Na de driepunter van vorige tegen Zuidvogels, was BFC C5 de nieuwe koploper. In de afgelopen week is er lekker getraind onder leiding van Tom Britink en de teamspirit is weer helemaal terug. De C3 reisde dan ook met een goed gevoel richting het Gooi af. Ook Rick was van de partij, na een langdurige blessure mocht hij eindelijk weer zijn eerste speelminuten maken op zijn favoriete plek, centraal in het midden. De wedstrijd werd gespeeld op het enige aanwezige grasveld.

Direct vanaf de aftrap ging de C3 de duels aan om op de helft van de tegenpartij te komen, de tegenpartij dacht daar net zo over. Rick gaf direct mooie steekballetjes op de voorhoedespelers en bij balverlies liet hij ook zien dat hij het verdedigen ook nog niet is verleerd. Dit gold ook voor Mark, Tom en Collin. De aanvoerder van BFC was nogal uit de kluiten gewassen en probeerde keer op keer door onze verdedigingslinie heen te breken. Het waren vooral Joran en Moustafa die hem als eerste moesten afstoppen en lukte het hem dan toch om een linie verder te komen, dan waren er nog de twee centrale verdedigers Thom en Quinto die hem geen doorgang verleenden. Ook onze backs Robin en Koen hielden goed stand.

In de eerste helft gingen de aanvallen over en weer. De tegenpartij beschikte over een snelle en sterke verdedigingslinie. Halverwege de eerste helft lukte het BFC toch om via de rechterflank met een vreemde trap de bal in de goal te krijgen: 1-0. Vanaf dat moment dacht BFC door te kunnen drukken, maar de C3 zette nog een tandje bij, waardoor nieuwe aanvallen vlak voor rust werden afgeslagen.

In de rust werd door de trainer Tom Britink aangegeven dat we snel een goal moesten maken omdat BFC verzuimde om te scoren. Er werden nog wat tactische veldposities gedaan en de jongens gingen met de missie om snel een doelpunt te maken terug het veld in. Wederom na de aftrap ging het direct over en weer en had de C3 nu het voordeel van de vrij harde wind op en om het veld. BFC bleef aanvallen, maar het was toch vooral de C3 die meer en meer op de helft van de tegenpartij ging spelen. De C3 wilde echter het tegendoelpunt wat in de maak was zo mooi mogelijk maken. Dit pakte echter anders uit, het lukte maar niet. Vanaf de zijlijn werd geroepen: “Schiet eens vanaf de tweede lijn …” Maar onze aanvallers wilden de bal toch echt via pingelen door het strafschopgebied loodsen en dan vervolgens fraai intikken. Bij aanvang wedstrijd had Soar nog even snel een patatje pindasaus genuttigd, in de tweede helft ging hem dat toch parten spelen. Met de vraag of hij gewisseld wilde worden, moest hij niks van weten. Wel stak hij fier zijn duim omhoog … Ik ben OK!

Uiteindelijk kwam de bal bij Soar die op volle snelheid met de bal aan zijn voet zich door het middenveld heen boorde, de volledige verdediging doorkruiste nog ergens een keeper tegenkwam en uiteindelijk met bal en al de achterlijn passeerde, 1-1 en het patatje bleef gelukkig binnen. Het bleef spannend tot de laatste minuut, met nog twee hoekschoppen over en weer die er door een raadsel niet ingingen het had veel weg van een flipperkast. Het bleef bij 1-1, maar het voelde als een overwinning. Door deze eindstand is er wederom een nieuwe koploper in de poule. De C3 reist volgende week af voor de derby tegen Hertha. De C3 zit een goeie flow!