Nuttige oefenpot F4

Daar zowel de F4 als de F6 vrij was vandaag, was er onderling een oefenwedstrijd gepland. Beide teams hadden slechts zeven spelers, dus de aanwezigen konden lekker de hele wedstrijd spelen. Het aanwezige publiek kon genieten van een heerlijk voorjaarszonnetje en de eerste zonnebrand werd gesmeerd, zodat er niet gedacht werd dat de coaches rood aanliepen van de spanning. Uiteindelijk werd er om kwart voor negen afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Ruben van Wageningen.

De F6 mocht aftrappen, maar bijna direct werd de bal veroverd en werden getracht de spitsen te bereiken. Door het woud van tegenstanders werden de eerste aanvallen tegengehouden en zo speelde het spel zich net over de middenlijn af. Na een aanval over rechts werd Finn getackeld en na de blessurebehandeling bleek de bal op de stip te gaan. Penaltyspecialist Samuel nam hiervoor plaats achter de bal en hoewel bijna recht door het midden geschoten, bleek hij zodanig strak ingeschoten, dat dit de 1-0 werd. Met de voorsprong begon de F4 beter te combineren, hoewel er diverse malen werd vergeten om de vrijstaande man voor de goal in te spelen. Diverse malen werd dan ook door zelfzuchtigheid de bal vanuit moeilijke hoeken op doel geschoten en evenzovaak zonder resultaat. Uiteindelijk was het Finn die na een goede combinatie de stand verdubbelde, even later gevolgd door een goal van Levi.

Met een 3-0 voorsprong kwam de eerste grote kans voor de F6, maar deze werd door goed uitlopen van keeper Dano naast het doel geplaatst. Geschrokken door deze kans werd de F4 weer enigszins wakker, maar niet voordat eerst de F6 een kans had. De verdediging met aanvoerder Bjorn, Rogier en onder leiding van Jip stond echter als een huis vandaag. Uiteindelijk maakte Finn het kwartet vol en werd er met een 4-0 stand gerust.

Genietend van het zonnetje werd snel de eerste helft doorgesproken en met een keeperwissel aan beide kanten werd begonnen aan de tweede helft. Met leuk voetbal van beide kanten was het Finn die na een fraaie pass 5-0 scoorde. De F6 kwam wel meer onder de druk uit en na een solo werd de bal in de korte hoek geschoten en bleek het ineens 5-1 te zijn. Direct vanaf de aftrap zette de F4 weer aan en wederom na een snelle aanval scoorde Levi 6-1. Ineens ging het hard en snel. Zo was het Finn die weer een kans omzette in een goal. Levi ging vervolgens iets te vaak voor eigen succes, maar tekende met een zestal kansen voor een hattrick.

Dubbele cijfers en iedereen wilde inmiddels zijn stukje meepikken en zo bekroonde Bjorn met een aantal mooie passes zijn wedstrijd met een goal. Het slotakkoord was voor Finn die - evenals Levi

• voor de vijfde keer het net wist te vinden. Vlak na deze goal floot de goed leidende Van Wageningen voor eindsignaal en stond er een 12-1 eindstand op het bord. Met het hiermee nodige getankte zelfvertrouwen gaat de F4 op naar de laatste drie competitiewedstrijden, te beginnen met volgende week naar Wasmeer.