F7 dendert door tegen De Vecht F8

Langzamerhand beginnen onze mannen een echte Angstgegner te worden voor De Vecht F8. Voor de derde keer dit seizoen mocht de F7 tegen De Vecht F8 de wei in. De eerste twee edities waren benauwde overwinningen met 3-2 en 3-1 voor ons. Maar deze keer zou het heel anders verlopen. Voorafgaand aan de wedstrijd ging het gerucht dat De Vecht F8 een versterking heeft aangekocht van hoog niveau. Onlangs hadden ze met maar liefst met 1-8 gewonnen en het waren acht doelpunten van de nieuwe Vechtse gigant.

Onze jongens hadden hier vooraf al met elkaar over gesproken. Max, Robin en Lieuwe hadden uitgedacht dat Max een van zijn wereldberoemde vliegende tackles in zou zetten, Lieuwe de bal naar Robin zou passen en deze zou scoren. Maar de geruchten bleken voor deze editie van de locale ‘klassieker’ niet uit te komen. De Vecht kwam met de inmiddels vertrouwde gezichten op het veld en om 10.00 uur stipt werd er onder leiding van scheidsrechter Mark afgetrapt. Ook wij hadden de bekende club weer bij elkaar. Paco kon er dit weekend niet bij zijn, maar met Roy, Jack, Lieuwe, Max, Robin, Stan, Abe, Julian Finn, Huub, Mick en Kyan hadden we een sterk elftal bij elkaar.

Onze jongens namen gelijk het initiatief en de ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd. Het is geweldig om te zien hoe de mannen elkaar iedere week meer en meer weten te vinden en elkaar de bal steeds meer gunnen. Soepel combinerend liepen onze jongens continu door de verdediging van De Vecht en een eerste doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na weer een soepele aanval kwam de bal via een scrimmage voor de voeten van Lieuwe die verwoestend uithaalde en de bal in de bovenhoek achter de verbouwereerde keeper van De Vecht schoot.

En al gauw bleek dat dit doelpunt nog meer inspiratie gaf aan onze kanjers om door te drukken. Stan had het vandaag weer op zijn heupen en voor rust tekende hij 2-0 aan. De Vecht probeerde het wel, maar Huub had in de eerste helft werkelijk niets te doen in de goal. Hij besloot daarom ook maar om even tijdens de eerste helft het toilet op te zoeken en stond zijn positie in de goal af aan Abe die de honneurs waarnam.

Na de welverdiende limonade in de rust was het spelbeeld onveranderd. Jack had de plek van Huub in de goal overgenomen en vol enthousiasme bleven onze mannen passen, dribbelen en passeren. Keer op keer werd De Vecht onder druk gezet en het doel onder vuur genomen. Stan zorgde met zijn sterke linkerbeen na rust met een onvervalste hattrick voor de meer dan verdiende 5-0 eindstand. De aansluitende penaltyserie werd ook nog eens met ruime cijfers gewonnen. Penalty na penalty knalden onze mannen de bal strak in de hoek en Jack bleek een onvervalste penaltykiller te zijn en pakte er meer dan dat hij doorliet. Super gedaan weer mannen!