FC Breukelen 1 morst dure punten in streekderby en raakt koppositie kwijt

CSW heeft in het verleden bewezen altijd een lastige tegenstander voor FC Breukelen te zijn (vorig seizoen bijvoorbeeld twee maal een 0-0 gelijkspel), maar de heenwedstrijd dit seizoen in Breukelen werd maar liefst een 8-1 overwinnig voor de thuisploeg. Echter, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Binnen de selectie van CSW is gedurende het seizoen het een en ander veranderd en de laatste wedstrijden gingen voor CSW telkens slechts met één doelpunt verschil verloren, FC Breukelen was dus gewaarschuwd dat het geen makkelijk middagje zou worden.

Op de warmste 8 maart in de geschiedenis startten beiden ploegen wat onwennig, wellicht mede door het hobbelige veld, en ging het spel heen en weer. FC Breukelen probeerde wat gaatjes in de defensie van CSW te zoeken, maar vaak zonder succes. De thuisploeg kwam er regelmatig goed uit maar kon nauwelijks goede kansen creëren. Zo bleef de brilstand lang op het bord staan. Naarmate het eerste bedrijf vorderde kregen de bezoekers de wedstrijd meer onder controle en kwam er wat meer druk op het doel van de thuisploeg. Zo’n tien minuten voor rust kreeg CSW de eerste officiële waarschuwing met vrije trap uit de tweede lijn van Mauro Franken waarbij CSW-keeper Jordy Wens half over de bal heen dook, maar tot zijn geluk de bal net naast de paal over de achterlijn zag gaan.

Vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers, uit een strak ingespeelde bal vanaf links draaide Daniël Kops knap weg bij zijn directe tegenstander en haalde hard uit. De bal ging recht op de keeper maar deze kon de bal alleen tegenhouden waardoor de leren knikker voor de voeten van Jack Castelijns kwam die dit buitenkansje mooi benutte: 0-1 voor de bezoekers. Zo leek FC Breukelen zo vlak voor rust met een fijne voorsprong de theepauze in te gaan. Vlak voor het einde van de eerste helft stuurde Tom Kalkhuis echter nog Jack Castelijns nog de ruimte in. Jack wist zich te bevrijden van zijn directe tegenstander en omspeelde vervolgens fraai de doelman om zo z’n tweede van de middag aan te tekenen en zijn ploeg nog comfortabeler naar de kleedkamer te sturen.

Wie dacht dat Fc Breukelen het tweede bedrijf zou starten zoals het het eerste was geëindigd, kwam bedrogen uit. Het was de thuisploeg die feller opereerde en met een enorme verchtlust het doel van de bezoekers opzocht. Dit werd in de 52e minuut beloond met de aansluitingstreffer. Mike Cornelissen kon ongehinderd in het vijfmetergebied de bal raak koppen. De Breukelse defensie zag er daar zeker niet goed uit. Het was tevens een teken dat FC Breukelen nog wel eens lastige minuten zou gaan doormaken. CSW kreeg namelijk geloof door de goal. De ploeg bleef het doel van FC Breukelen opzoeken en de bezoekers lieten dit ook toe. Doordat FC Breukelen er niet veel tegenover stelde en te weinig de tweede bal wist te veroveren (een typische CSW-vaardigheid, lijkt het wel) hing de gelijkmaker dan ook eerder in de lucht dan een vergroting van de voorsprong voor de mannen van Cor ten Bosch. Deze, over de hele wedstrijd gezien, verdiende gelijkmaker kwam er dan ook. Zo’n kwartier voor tijd trok Sander Kukeler de trekker over en het stond 2-2.

FC Breukelen moest nu vol aan de bak, want puntverlies kon het weggeven van de koppositie in de 1e klasse A betekenen, daar de concurrenten dit jaar weinig punten morsen. De bezoekers gingen meer druk zetten en kwamen meer aan voetbal toe. Ze creëerden een handvol kansen maar moest ook toezien dat door de ruimte die het weggaf CSW de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Tot geluk van heel Breukelen schoof de CSW-aanvaller voor een leeg doel centimeters naast de goede zijde van de paal. FC Breukelen ontsnapte en probeerde om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen en kreeg hier voor ook een drietal goede kansen van Deen van Embricqs (net voorlangs), Jack Castelijns (recht op de keeper) en Djuric Winklaar (kopbal zonder kracht), maar deze resulteerden helaas niet in de zo gewenste winnende treffer. Hierdoor bleek CSW dus wederom een Angstgegner voor FC Breukelen. De concurrenten LRC en VVZ'49 wisten wel hun wedstrijd te winnen en daardoor moet FC Breukelen de eerste plaats nu aan LRC laten. Volgende week speelt FC Breukelen thuis tegen het stugge Eemdijk dat thuis maar nipt verloor van LRC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

8 maart 2014, CSW 1 - FC Breukelen 1, 2-2 (0-2)

0-1 Jack Castelijns

0-2 Jack Castelijns

1-2 Mike Cornelissen

2-2 Sander Kukeler

Opstelling

Nick Turksma, Rob van der Sluijs, Edwin Soenarto, Mark den Hartogh, David van der Veld (83’ Roy Hom), Mauro Franken (68’ Djuric Winklaar), Deen van Embricqs, Tom Kalkhuis (64’ Mitchell de Zwart), Daniël Kops, Lucien Dors, Jack Castelijns.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van CSW.

Fotograaf Rob Werkhoven heeft 49 foto’s gemaakt en geplaatst op zijn website www.sportinbeeld.com. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Foto’s hieronder: Nico van Stroe.

David van der Veld hard onderuit.

David kwam regelmatig mee op naar voren.

Kopduel op het middenveld.

Een geweldige redding van de CSW-keeper op een lage schuiver van Jack Castelijns.

Dit ging nog maar net goed.

Deen van Embricqs ziet zijn schot geblokt door de ijzersterke CSW-captain Marciano Kastoredjo.

Invaller-doelman Nick Turksma ruimt op voor de bezoekers. Arbiter Van de Waerdt ziet toe.