F1 beloont zichzelf niet en verliest weer

Afgelopen zaterdag moesten we thuis spelen tegen de F1 van v.v. Maarssen. De wedstrijd vóór de winterstop tegen Maarssen was nog een waar spektakelstuk en eindigde in een 4-5 overwinning voor ons. Benieuwd wat het vandaag zou gaan worden. We begonnen goed aan de wedstrijd, stonden goed in de organisatie en wonnen veel duels zonder nou een echt veldoverwicht te hebben. In de omschakeling werden we gevaarlijker en kwamen er wat kansjes.

Na tien minuten spelen veroverden we prima de bal om vervolgens onze spits weg te sturen die na een mooie individuele actie 1-0 maakte. Daarna probeerden we door te drukken, maar Maarssen voetbalde goed onder de druk uit door steeds de vrije man te vinden. Niet veel later resulteerde dat in de gelijkmaker. Daarna hadden wij een goede fase waarin we ons niet konden belonen met een doelpunt. Twee goede kansen lieten we onbenut en in plaats van dat we weer op voorsprong kwamen, was het aan de andere kant Maarssen dat scoorde. Zo gingen we de rust in met een 1-2 achterstand.

De tweede helft begonnen we weer goed en probeerden gelijk druk te zetten op de verdediging. Dat deden we goed alleen de laatste pass was niet goed en konden de aanvallers niet goed in stelling brengen. Doordat we meer druk naar voren zetten, gaven we ook meer ruimte weg en Maarssen profiteerde daarvan. Een mooi afstandshot van de zijkant leverde de 1-3 op. Daarna vochten we ons terug door na een mooie aanval over een paar schijven 2-3 te maken. Net toen we dachten er weer een wedstrijd van te maken, gooide Maarssen de wedstrijd op slot door uit een goed uitgespeelde aanval 2-4 te scoren. We waren nog dichtbij 3-4, maar een mooi schot van ons ging onderkant lat net voor de lijn het veld weer in.

Typerend voor ons de laatste weken: het kwartje valt net niet goed. Het slotakkoord was voor Maarssen dat vlak voor tijd 2-5 maakte. Volgende week hebben we een oefenwedstrijdje en kunnen dan misschien weer het zoet van een overwinning smaken. We hebben bewezen voor de winterstop dat we goed kunnen voetballen. Dat gaat terugkomen door keihard te blijven werken en dan dwing je het geluk ook af.

Collin Flemming aan de bal namens FC Breukelen.