Najaarskampioen D2 gehuldigd en wint oefenwedstrijd

Afgelopen zaterdag werden de spelers van de D2 gehuldigd voor het behalen van hun kampioenschap van de najaarcompetitie (zie het verslag van vorige week). Jeffrey Pfoster, Technisch Jeugdcoördinator van FC Breukelen, gaf iedere speler een ‘beker’. Aansluitend op deze huldiging stond een oefenwedstrijd tegen de D4 van IJsselmeervogels op het programma. Onze jongens en niet te vergeten meisje wilden het publiek laten zien dat ze toch wel terecht de kampioenen van de najaarscompetitie zijn.

Met 12-1 werd IJsselmeervogels verslagen. De gastploeg had de hele wedstrijd niets in te brengen. Aan het eind van de wedstrijd kwamen ze één keer bij het doel van FC Breukelen en kregen ze een strafschop; een terechte overigens. De teller op het scorebord stond toen al op twaalf doelpunten voor FC Breukelen. De strafschop ging erin. De eerste helft deed de D2 het ‘rustig’ aan door maar vier keer te scoren. Na de rust werd er fanatiek jacht gemaakt om tot de tien te komen. En dat lukte. Sterker nog: het werden er uiteindelijk twaalf. Deze hoge score werd gehaald doordat er goed gevoetbald werd. Mooie combinaties en leuke goed opgezette aanvallen en af en toe een ‘gave’ individuele actie. Na afloop trakteerde Tom de D2 op een frietje omdat ze ‘de tien’ hadden gehaald.