Elinkwijk F1 brengt F1 derde nederlaag op rij toe

Afgelopen zaterdag moesten we in alle vroegte (8.30 uur!) uit spelen tegen de F1 van Elinkwijk. Weer een zware tegenstander en we konden vol aan de bak. Ons zelfvertrouwen heeft na twee eerdere nederlagen een deukje opgelopen en zitten momenteel in een wat mindere fase. Het begin van de wedstrijd liet dat ook zien. We waren te afwachtend en niet scherp genoeg. Elinkwijk was de bovenliggende partij en kreeg al gauw goede kansen om op voorsprong te komen, maar faalde in de afwerking.

Toch kon de 1-0 niet uitblijven. Een schot uit de tweede lijn had succes en liet onze keeper kansloos. Daarna kreeg Elinkwijk nog een paar dotten van kansen om de voorsprong uit te breiden, maar wisten die gelukkig voor ons niet te benutten. Zo bleef het slechts 1-0 en was er nog niets verloren. Vlak voor rust hadden wij de kans op de gelijkmaker. In de omschakeling hadden wij een twee-tegen-éénsituatie die wij niet goed uitspeelden en onze inzet ging ruim naast.

In de tweede helft begonnen we goed, drongen Elinkwijk meer terug op eigen helft en kregen zeer grote kansen op de gelijkmaker. De 1-1 hing in de lucht. Toch was het Elinkwijk dat tegen de verhouding in op 2-0 kwam. Even later kwamen we terug in de wedstrijd door schitterend uit een vrije trap de 2-1 te maken. De blijdschap duurde niet lang, want
Elinkwijk gooide na een mooie aanval de wedstrijd op slot door 3-1 te scoren. Bij ons knakte er wat en we konden geen vuist meer maken. Dat Elinkwijk later ook nog 4-1 maakte, was enigszins geflatteerd, maar wel verdiend. Volgende week thuis tegen v.v. Maarssen gaan we het weer proberen en gaan we voor de eerste zege na de winterstop.

Joost van der Seijs in duel met een Elinkwijk-speler.

Jort de Witte hervat het spel met een ingooi.