Meiden Aurora D3M eenvoudige hindernis voor FC Breukelen D5M

De wintersportvakanties zitten erop, het lijkt hier na de herfst meteen lente te worden. De eerst dag van de nieuwe maand met heerlijk voetbalweer. Met Laura en Tabitha in de ziekenboeg en Dewy die ons helaas alweer heeft verlaten, vandaag met acht meiden aan de start tegen Aurora. Mooie naam voor een voetbalclub, waar zou die vandaan komen? Even op Wikipedia kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden: de Romeinse godin van de dageraad, een fictief persoon uit een stripboek, een Portugees atleet of Latijn voor poollicht. Ik gok maar op de eerste. Als ik hun site bezoek, lees ik dat Aurora Latijns is voor ‘Morgenster’.

Zaterdagmorgen al vroeg telefoon van het wedstrijdsecretariaat. De aangestelde scheidsrechter blijkt ziek. Snel een appje rond sturen, waar Martien al snel positief op reageert. Het weer is heerlijk, met het waterige ’lente’zonnetje. Het lijkt ook effect op de meiden te hebben, want de beginfase is niet echt spetterend. Toch liggen er na een minuut of vijftien twee in. Met de punten komt het wel goed, nu ook weer leuk gaan voetballen.

Ons veld lijkt soms verdacht veel op een korfbalveld met een aanvals- en een verdedigingsvak. De twintig meter ertussen wordt weinig gebruikt. Aanwijzingen tijdens de wedstrijd lijken niet over te komen bij de dames. Heb ik thuis als ze voor de buis of ander multimedia-apparaat zitten trouwens ook last van. Dan maar in de rust tijdens het fruit de aandacht van de dames proberen te krijgen en dat lukt. Verdedigers mogen gerust meeschuiven naar voren, als je je tegenstander maar in de gaten houdt. Zo kun je veel makkelijker en beter de bal en de tegenstander onderscheppen bij een afgeslagen aanval. De meiden knikken en zeggen ‘ja’: ook dat ken ik van thuis …

We zijn gaan rusten met een 4-0 voorsprong en in de tweede helft regent het kansen. Er wordt beter gevoetbald en de doelpunten komen er ook. Keshia schiet vanaf zo’n beetje haar eigen achterlijn op de lat. Onze verdediging wordt tweemaal verrast door de dames van Aurora en uiteindelijk is de eindstand 9-2. Volgens de tegenstander 7-2. We houden het op 8-2. Het was leuk, vooral voor de in groten getale toegestroomde toeschouwers. Op weg naar de kleedkamer komen we Laura en Sylvia tegen die ons komen aanmoedigen. Jammer dames, eind van deze maand gaat de zomertijd pas weer in. Ik kan niet wachten. Tot zover, tot volgende week.