F7 in de winning mood

nsv46.jpg
[
f7 (vsv).jpg
](/images/stories/2014/logos_fcb_teams/f7 (vsv).jpg) Afgelopen zaterdag mochten onze mannen in de wei tegen NSV’46 F4. De ochtend was prachtig, het zonnetje scheen en het was bijna windstil. Met een aanvangstijdstip van 11.00 uur waren niet alleen onze mannen fris en fruitig klaar voor de aftrap, het was ook nog bijzonder druk langs de lijn met uitgeruste en uitgeslapen ouders. Maar over publieke belangstelling hebben we bij de F7 sowieso geen klagen. Weer en wind, regen of zonneschijn, de ouders zijn er altijd in groten getale, waarvoor bij deze de waardering en complimenten van ‘de technische staf’.

Maar dan het voetbal. Regelmatig komen we elftallen tegen die gemiddeld genomen één tot anderhalf jaar ouder zijn dan onze mannen. Puur op het fysieke deel van het voetbal leggen we het dan nog af. De vorige wedstrijd verloren we met 2-4 tegen zo’n ouder elftal, maar toen viel het zelfs de ouders van de tegenstander op dat er bij ons al meer voetbal in zit. Onze mannen proberen niet alleen met een individuele actie maar ook met samenspel te voetballen. NSV'46 bleek gelukkig een tegenstander van gelijk leeftijdsniveau. En dan zie je gelijk de ontwikkeling die onze mannen hebben doorgemaakt.

Vanaf de aftrap begonnen we als team te voetballen wat meteen resulteerde in de 0-1 van Stan. Onze jongens waren niet te houden en via doelpunten van Max, Robin (2x) en nog een keer Stan liepen we uit naar een 0-5 ruststand. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van NSV'46 en die ene keer dat ze eruit kwamen, stond Huub in de goal paraat om redding te brengen. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Met een beetje geluk waren we uitgelopen naar dubbele cijfers, maar er kwam er slechts nog eentje bij. Robin was wederom doeltreffend en de eindstand was 0-6. Een prima overwinning, waarbij het enthousiasme en het samenspel echt opvallend is. Iedereen gunt elkaar de bal en een doelpunt wordt met iedereen erbij gevierd. We zijn weer trots op jullie mannen. (de trainer)