F4 - Victoria F11: De winnaar verliest

Na een verplichte rust van twee weken stond vandaag alweer de vierde wedstrijd op het programma. Weer thuis en nu tegen Victoria F11 dat tot nu toe ongeslagen was. Even na kwart voor negen werd er afgetrapt door de gasten. Het waren echter onze jongens die als een raket uit de startblokken schoten met diverse aanvallen op Victoria. Victoria had als enige mogelijkheid achteruit lopen en zo veel mogelijk tegenhouden. Na luttele minuten scoorde laatste man Deylano beheerst nadat de bal terugsprong in het veld.

Gesterkt door deze snelle goal ging FC Breukelen als een wervelwind over het veld. Uit niets bleek dat hier de koploper speelde en met een bal uit de lucht ineens op de slof tekende Levi met een fantastische goal voor 2-0. Het motto “samen zijn we sterk” leek goed uit te pakken, maar met de riante voorsprong in korte tijd ging FC Breukelen slordig en uit de organisatie spelen. Totaal uit het niets maar enigszins als gevolg van het slordige spel scoorde Victoria de aansluitingstreffer.

FC Breukelen leek niet wakker geschud en ondanks het tegendoelpunt bleven we kris kras over het veld lopen. Toch werden er nog een aantal kansen gecreëerd, waaronder twee pogingen van Samuel en Finn. Alsof het één grote flipperkast was, ging de bal alle kanten op en Thijs probeerde een aantal malen van te grote afstand de bal in het doel te knallen. Hierdoor kwam Victoria steeds beter in zijn spel en kon de gelijkmaker binnentikken: 2-2. Dit bleek tevens de ruststand.

Met de rust en de boodschap dat we goed spelen, maar wel vanuit de opstelling moesten blijven voetballen, werd begonnen aan de tweede helft. Onze Oranje leeuwen pakten het spel weer op en met enkele vloeiende aanvallen was het Levi die zijn tweede treffer van de dag aan liet tekenen. De opleving bleek van korte duur, wellicht door het zonnetje, trok iedereen vrolijk ten aanval en vergat dat de tegenstander ook op ons doel zouden kunnen schieten. Binnen vier minuten werd de 3-2 voorsprong uit handen gegeven en gretig scoorde Victoria 3-3, 3-4 en 3-5. Hierdoor licht wakker geschud ging FC Breukelen weer wat beter spelen en Jip wist na goed doorgaan de aansluitingstreffer noteren: 4-5.

Getracht werd om ieder weer vanuit zijn positie te laten spelen, zodat vanuit de organisatie nog in ieder geval de gelijkmaker kon worden gescoord. Met aanvallen die niet het juiste resultaat mochten hebben, werd er getracht het tij te keren. Dano en Rogier die veel werk verzetten, misten net dat beetje geluk met de eindpass. Uiteindelijk bleek Victoria geflatteerd nog uit te lopen naar 4-6 en bleek de F4 moreel winnaar door het veelal vertoonde spel, maar kwam als verliezer uit de hoge hoed. De afsluitende penaltyserie werd ruim gewonnen met 5-3 en dit zien zij gelukkig dan als een gelijkspel. Nu op naar volgende week waar bij nacht en ontij wordt afgereisd naar Hilversum waar we al om 8.30 uur aftrappen.