F1 onderuit in barre weersomstandigheden

Afgelopen zaterdag pakten we de draad weer op. Na tal van oefenwedstrijdjes stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het progamma tegen de F1 van v.v. De Meern. Voor de diehardfans was het hele opgave om in de stromende regen langs de kant te staan en door de sterke wind sneuvelde menig paraplu. Door het slechte weer was goed voetbal onmogelijk. De wedstrijd begon met de wind dwars op het veld.

Het was voor beide ploegen moeilijk om te combineren en ballen door de harde wind vaak over de zijlijn gingen. In die fase ging het nog gelijk op en waren er voor beide doelen wat kleine kansjes. Halverwege de eerste helft kwam De Meern op voorsprong. Na een blinde voorzet werd van dichtbij 1-0 binnengetikt. Daarna probeerden we het wel, maar konden niet gevaarlijk worden. Niet veel later scoorde De Meern 2-0 met een afstandschot dat door de wind bleef hangen en met enig geluk het doel inging.

De tweede helft begonnen we goed en zetten we goed druk op de tegenstander en hadden we een goede kans op de aansluitings treffer, maar die viel helaas niet. Toen even later De Meern 3-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Toch bleven we keihard werken en bleven er voor gaan om ieder geval een doelpunt te maken. Dat veranderde ook niet nadat De Meern 4-0 scoorde.

Het harde werken werd uiteindelijk toch beloond. Een diepe bal zette onze spits aan het werk die de verdediging op snelheid klopte, alleen op de keeper afging en koel 4-1 binnenschoot. Dat De Meern kort daarna 5-1 maakte, was alleen voor de statistieken nog van belang. We hebben verloren van een heel goede tegenstander die duidelijk beter met de omstandigheden omging dan wij. De heerlijke warme douche na afloop was een hoogtepunt en spoelde de 5-1 nederlaag snel weg.