F4 denkt aan publiek

Vandaag bleek de F4 weer de enige wedstrijd te zijn die gespeeld werd in de poule. Thuis op het kunstgras is het een zekerheid dat het doorgaat. Op het programma stond Wasmeer F5. Onder leiding van Guido de Ridder werd afgetrapt even na kwart voor negen. Met een straffe wind en aanhoudende regen gingen de oranje leeuwen vol in de aanval en kregen ze binnen vijf minuten een drietal kansen via Dano. Dit leverde nog geen doelpunt op, maar FC Breukelen was duidelijk beter aan de wedstrijd begonnen.

De eerste aanval die hiertegenover stond werd bijna tot doelpunt gepromoveerd, maar Deylano sloot goed aan bij de paal en hield zo zijn doel schoon. Onze jongens waren duidelijk de bovenliggende partij en een paar minuten later was het Finn die, naar eigen zeggen, met zijn ‘slechte been’ bekeken de keeper passeerde. Een volkomen terechte voorsprong en het geluk voor Wasmeer was dat het vizier niet geheel op scherp stond en zij daarnaast over een sterke keeper beschikten. Samuel bleek wederom de rots in de branding te zijn en Jip liet zien een vaste waarde te zijn met hulp van Bjorn. Echter Wasmeer had drie grote, sterke spelers en die bleken in het verdere verloop van de eerste helft het verschil te maken. Werd eerst met een punter de gelijkmaker binnengetrapt, niet veel later kwam Wasmeer op voorsprong via een harde knal. Rusten met een onverdiende achterstand en gegeseld door regen en wind werden even snel de zaken doorgenomen.

Snel werd begonnen aan de tweede helft en door de wisselingen in de achterhoede en keeper stond het nog niet zoals voor de rust. De gasten maakten hier dankbaar gebruik van en onverwacht stond het ineens 1-3. Voorin sleurde Levi en maakte vele meters met de bal aan de voet, maar schoot een paar maal net te vroeg op doel. De aansluitingstreffer bleek toch van Levi te komen. Sprintend met de bal aan de voet kwam hij van links op en schoot buiten bereik van de keeper in de verre hoek. Ondanks de aanhoudende regen wilden de mannen weer maar vooralsnog bleek dit niet te lukken. Na een overtreding werd Thijs, die na een wonderbaarlijk herstel na een opgelopen blessure vorige week weer van de partij was, naar voren gedirigeerd om de bal op zijn bekende wijze even in de goal te schieten. Hoewel hij heeft laten zien dit te kunnen, miste zijn schot de scherpte en ging een half metertje naast. Vlak hierna werd gefloten voor het eindsignaal en ondanks dat de F4 samen met Wasmeer een leuke wedstrijd speelde en aan het publiek gedacht heeft, stonden zij toch met lege handen. Wanneer wij echter naar de strijdlust en de vooruitgang kijken komt het vanzelf goed de komende weken. De volgende wedstrijd zal plaats vinden in maart.