B1 deelt 'tikkie' uit aan concurrent Stormvogels

b1.jpg

stormvogels.png
Vandaag de kraker in de eerste klasse 02; koploper FC Breukelen B1 tegen Stormvogels B1 dat slechts één verliespunt meer had (vier punten achterstand maar met één wedstrijd minder gespeeld). Voor Stormvogels dus de gelegenheid om de rollen om te draaien en de competitie nog spannender te maken dan hij al is. Een competitie waarin het elke week weer oppassen is en er geen zwakke broeders zijn. Zo win je een topwedstrijd en de week erop verspeel je punten tegen een lager geklasseerd elftal.

Toch lijkt de strijd om de titel zich tussen drie (wellicht vier) teams te gaan afspelen: FC Breukelen, Stormvogels, Hoofddorp en wellicht dat ook HBC zich hier nog tussen gaat wringen (uitslag van de vandaag gespeelde wedstrijd was helaas nog niet binnen). Op verzoek van onze tegenstander begonnen we de wedstrijd vandaag pas om 14.30 uur, zodat enkele spelers de gelegenheid hadden om een kijkje te gaan nemen bij eventuele universiteiten en vervolgopleidingen die vandaag een open dag hadden. Voor onze spits Olivier dus eindelijk de gelegenheid om uit te slapen, iets wat zich deze vanmiddag ruimschoots zou uitbetalen.

De omstandigheden waren niet ideaal, de vele regen van de afgelopen dagen en nacht zorgden ervoor dat de velden er troosteloos bij lagen. Er kon slechts op de kunstgrasvelden gespeeld worden en onze B1 moest uitwijken naar veld 3. We prijzen ons uiteraard als vereniging erg gelukkig met de beschikking over twee van zulke velden. De regen was inmiddels opgehouden, maar de wind stond schuin op het veld, je zou zeggen dat onze tegenstanders uit IJmuiden met de toepasselijke naam daar wel raad mee zouden weten … Na toch een wat bewogen week met wat veranderingen in de selectie begonnen we vandaag met de volgende opstelling: Stan, Mels, Milan, Rutger, Douwe, Niels, Michael, Nik, Martijn en Olivier. Als wissels vandaag Junior en Max.

Gewaarschuwd na het slappe begin van vorige week werd er deze keer vanaf meet goed en geconcentreerd gespeeld, er stond immers wat op het spel. Al in de derde minuut wat het raak: Nik kopt een lange bal goed door en Olivier was z’n tegenstander te snel af en kon doorlopen aan de linkerkant. Hij omspeelde de keeper handig op de achterlijn, behield het overzicht en legde de bal keurig af op de vrij inlopende Martijn die slechts simpel z’n voetje ertegenaan hoefde te zetten: 1-0. Stormvogels was allerminst onder de indruk en gooide er wat meer fysiek in met als gevolg felle duels en soms iets te onstuimige overtredingen van beide kanten. Een onnodige overtreding van Rutger leidde tot een vrije trap buiten op de rand van het strafschopgebied. Snoeihard werd deze achter de kansloze Stan geknald en dat betekende toch even een dompertje: 1-1.

FC Breukelen ging echter onverstoord verder met goed voetbal en handig gebruikmakend van de straffe wind. Een tweetal kansen voor Olivier werden niet benut, maar FC Breukelen had het overwicht. Bij een volgende aanval werd de buitenspelval handig omspeeld en liep Nik goed door naar de achterlijn. Zijn voorzet op Niels was prima en met een droge knal werd de voorsprong opnieuw genomen: 2-1. Wederom twee goede kansen van Olivier en Martijn gingen net aan de verkeerde kant van de paal naast. Stormvogels probeerde nog wel wat en bij een van deze pogingen ging het zowaar weer mis. Een ietwat ongelukkige overtreding van Douwe leidde tot een penalty die via de hand van Stan en binnenkant paal wederom tot de gelijkmaker leidde. Twee dode spelmomenten, twee tegendoelpunten en zo konden we weer van voren af aan beginnen. Toch zat er vandaag erg veel vertrouwen in de groep en leek het gewoon een kwestie van tijd voordat Stormvogels weer zou moeten buigen. Michael zag Mels op rechts opstormen en met een uiterste inspanning en op z’n tandvlees kon hij de bal nog net halen. Mels keek even om zich heen wat te doen en besloot verrassend uit te halen: via de keeper tegen het net 3-2!

Kort daarop meteen weer een onnodige overtreding op de rand 16, het zou toch niet weer …? Gelukkig was keeper Stan vandaag paraat (hij werd deze week door z’n teammaatjes nog even fijntjes aan z’n foutje in IJmuiden herinnerd) en zou net als vorige week uitgroeien tot een van de beste spelers op het veld. Gestrekt ging hij naar de hoek en wist de bal tot corner te verwerken. Een corner waar niets uitkwam. Hoe anders verliep het met de corner van Olivier: geholpen door de wind draaide deze de doelmond in, viel tussen de keeper en een verdediger en stuiterde vervolgens het doel in: 4-2. Toen op slag van rust via een snelle uitgooi van Nik Olivier ook nog eens 5-2 kon aantekenen (via een verdediger), leek FC Breukelen in veilige haven en konden we aan de thee.

In de tweede helft kon Stormvogels gebruikmaken van de harde wind en zette het direct druk op onze verdediging, waarin Rutger plaats had gemaakt voor Junior. Al snel en met wat geluk door de wind viel de bal net en onbereikbaar voor Stan binnen: 5-3. Stormvogels geloofde erin en probeerde wat het kon om de aansluitingstreffer te maken. FC Breukelen gaf echter geen kik en speelde haar eigen spelletje. Toch was het zaak op onze hoede te blijven. Als de 5-4 zou vallen, weet je het immers maar nooit, we hebben wel eens gekkere dingen mee gemaakt. En ja, daar was-ie dan ook bijna: ongedekt (Hoe kon dat?) kwam een Stormvogel oog in oog met Stan. Met een uiterste inspanning wist Stan de aansluiting te voorkomen.

Toen direct uit zijn uittrap Nik met een prachtgoal z’n goede wedstrijd mocht bekronen, was het laatste beetje verzet gebroken en de wedstrijd gespeeld: 6-3. Dat we daarna nog uitliepen naar 8-3 (twee keer Olivier uit een penalty en een solo) was voor de statistieken maar smaakte wel heel erg lekker. Hoofddorp kwam vandaag niet in actie, waardoor de ranglijst weer een enigszins scheef beeld geeft. Voorlopig gaat de B1 in ieder geval fier aan kop! Volgende week zijn we vrij, de 22e wacht de volgende lastige klus in de uitwedstrijd bij Velsen B1. In de resterende zeven wedstrijden moeten we overigens nog vijf keer uit spelen en slechts twee keer thuis. Geruststellende gedachte daarbij is dat we uit nog ‘ongeslagen’ zijn.

8 februari 2014, FC Breukelen B1 - Stormvogels B1, 8-3 (5-2)

1-0 Martijn

1-1 Stormvogels

2-1 Niels

2-2 Stormvogels

3-2 Mels

4-2 Olivier

5-2 Olivier

5-3 Stormvogels

6-3 Nik

7-3 Olivier

8-3 Olivier

Overige uitslagen

DEM B2 - VVC B1: 1-0; FC Amsterdam B1 - HBC B1: NNB, CSW B1 - Velsen B1: afgelast; Hellas Sport B1 - Hercules Zaandam B1: afgelast; Hoofddorp vrij.