FC Breukelen D2 laat twee punten achter in Muiderberg

Het is de D2 helaas niet gelukt om de drie punten mee te nemen vanuit Muiderberg. Ze moesten genoegen nemen met één punt. Eén punt is gezien het spelbeeld en de kansen te weinig. Onze jongens hadden meer verdiend. De eerste helft waren de spelers van Muiderberg D1 nog enigszins tegen ons opgewassen. Het duel vond voor een groot gedeelte plaats op het middenveld. We kregen wel enkele kansjes, maar hadden geen geluk in de afronding.

Muiderberg kreeg eigenlijk helemaal geen kansen. Dit kwam door het goede werk van de verdediging en Daan (door afwezigheid van Bram stond Daan in het doel). Toch gingen we rusten met een 1-0 voorsprong. Vanuit het middenveld werd de bal naar de linkerkant gespeeld. Sten kreeg de bal en met een lange rush ging hij richting de achterlijn. Hij zag Ruben vrij staan en passte de bal naar hem. Met een mooi strak schot zorgde Ruben ervoor dat de bal het doel in ging. Na dit doelpunt was het meteen rust.

De tweede helft speelde zich voor 95% van de tijd af op het speelhelft van Muiderberg. Onze D2 zette de tegenstander meteen vast. Hierdoor kreeg Muiderberg niet de kans om een aanval op te zetten. FC Breukelen daarentegen kreeg voldoende kansen om de score op te voeren, maar wat ze ook probeerde, het lukte niet. Het schot miste de juiste richting en was de richting wel goed, dan stond er een speler van Muiderberg op de doellijn om de bal uit het doel te werken of de doelpaal stond in de weg. En wat je in de Eredivisie ook vaak ziet, overkwam onze jongens ook. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen, gevolgd door een corner, scoorde Muiderberg tegen. De bal was onhoudbaar voor Daan: 1-1.

Na dit doelpunt werd het nog enorm spannend. Muiderberg kreeg nog een enorme kans om te scoren, maar de bal verdween telkens langs de goede kant van de paal. In de tegenaanval die hierop volgde, kwam Nicherwan alleen op de keeper af. Hij schoot de bal keurig langs de keeper en iedereen zag de bal al het doel in gaan. Alleen de bal (met hulp van het veld) dacht er anders over. Hij rolde tegen de buitenkant van de ronde paal en daarna over de achterlijn. Kort na deze actie besloot de scheidsrechter om de wedstrijd af te fluiten. Over het geheel gezien hadden onze jongens verdiend om deze wedstrijd te winnen.