Nuttige oefenwedstrijd voor D2 in Weesp

Omdat er geen competitie- of bekerwedstrijden ingepland waren, was er voor de D2 een oefenwedstrijd uit tegen FC Weesp D2. Een mooie ‘testcase’ omdat FC Weesp in de subtop van de 2e klasse meedraait; een klasse hoger dan onze D2. Achteraf bleek dat ook zeven spelers van Weesp D1 meededen. Zonder wissels en zonder ‘echte’ keeper ging de wedstrijd van start. Bram heeft op de training zijn pink gebroken en is helaas een paar weken uitgeschakeld. Bram: beterschap en we hopen dat je er snel weer bij bent! Zijn vervangers – Lucas en Sten – deden het zeer verdienstelijk en doken allebei fraai een bal uit de hoek.

In de eerste minuten was FC Breukelen te veel onder de indruk van de tegenstander. Het was duidelijk dat er een aantal tweedejaars-spelers op het veld liepen. Maar na vijf minuten begonnen we te voetballen en hadden we het beste van het spel. Na een fout in de verdediging pikte FC Breukelen de bal op en via een mooie pass van Wouter schoot Jim uiterst koel en bekeken de 0-1 binnen. Daarna golfde het spel op en neer. Uit een corner en klutsbal scoorde FC Weesp de gelijkmaker. FC Breukelen bleef echter voetballen en bewees dat je als eerstejaars-speler ook duels kan winnen van een tweedejaars door slim en vooral niet bang te zijn.

Een ijzersterk spelende Elias won al zijn persoonlijke duels en Wessel leverde veel strijd op het middenveld. Na goed en fel doorjagen van Rafael kwam de bal in het strafschopgebied van FC Weesp terecht. Op precies het goede moment zette Ruben een fors blok tegen de laatste man van de tegenstander, waarbij hij zich in één beweging vrij zette voor de keeper: 1-2. Voor rust maakte FC Weesp nog de gelijkmaker met een onhoudbaar schot in de verre hoek.

Na rust kwam FC Breukelen niet meer aan het verzorgde veldspel toe, maar werd er vooral hard gewerkt om de uitslag binnen de perken te houden. De vermoeidheid sloeg toe, wat ook niet vreemd is als je zonder wissels speelt (FC Weesp had er vijf). Direct na rust scoorde FC Weesp tweemaal en in de laatste tien minuten nog twee keer, waarbij beide laatste goals buitenspel waren. Hoewel de einduitslag (6-2) anders doet vermoeden, hebben Marcel en Dick het hele team een groot compliment gegeven. In de eerste helft was FC Breukelen de betere partij. Tegen een team dat een klasse hoger speelt en dat ook nog was versterkt met zeven D1-spelers. En dan ook nog zonder ‘echte’ keeper en zonder wissels. Volgende week Kockengen D1 voor de beker; we zijn benieuwd …