C3 alsnog winterkampioen na bloedstollende inhaalwedstrijd

De C3 had in de afgelopen najaarscompetitie alle wedstrijden gewonnen op één thuiswedstrijd na. Concurrent SDO C4, dat thuis met 7-1 werd verslagen, had ook één wedstrijd verloren en stond aan kop met 30 punten en een doelsaldo van +72. De C3 stond in de winterstop met één wedstrijd minder gespeeld op 27 punten met een doelsaldo van +70. Kortom: er moest vandaag gewonnen worden met ten minste twee doelpunten verschil om op gelijke hoogte te komen.

De C3 speelde vandaag tegen s.v. Huizen C5 dat hiermee haar sportieve plicht alsnog nakwam, nadat zij zich eind december had afgemeld in verband met te weinig spelers. Vanaf de aftrap zette de C3 druk en kwamen er al snel heel kansen met schoten op de goal van de tegenpartij, maar de bal wilde er niet in. De tegenpartij scoorde wel vanuit een geslaagde aanval: 0-1. Maar kort erna volgde dan eindelijk de verdiende tegentreffer: 1-1. Vervolgens werd er laat in de eerste helft alsnog de 2-1 gemaakt. De rust was op verzoek van de scheidsrechter kort, slechts vijf minuten in de kou met regen, snel even wat drinken en een peptalk van de coaches.

De tweede helft begon zoals de eerste helft, direct druk op de tegenpartij zetten. Het was wederom kans op kans, maar de keeper van Huizen wist elke bal op zijn doel te stoppen. Na de wedstrijd bleek dat de keeper van Huizen uit een hoger elftal was geleend, aldus zijn ploeggenoten. Gelukkig werd het al snel 3-1, maar de wedstrijd duurde zeker nog twintig, lange minuten. De tegenpartij, die met veel spelers was komen opdagen, bleef flink doorwisselen.

De C3 had echter als tactiek om juist weinig te wisselen en alleen de noodzakelijke wissels toe te passen voor deze kampioenswedstrijd. Toch lukte het Huizen laat in de tweede helft te scoren: 3-2. Met deze stand zou de C3 geen kampioen zijn. In de laatste minuut, de scheidsrechter keek al op zijn klokje werd het toch nog 4-2 voor de C3. De C3 gaf deze voorsprong niet meer uit handen en al snel kwam het verlossende eindsignaal van een zenuwslopende en bloedstollende kampioenswedstrijd. De (alcoholvrije) champagne werd ontkurkt en het kampioenschap was een feit, hulde voor de C3!

Kanttekening

Er dient toch nog wel een kanttekening te worden gemaakt. SDO C4 en FC Breukelen C3 hebben namelijk beiden 30 punten en een doelsaldo van +72. Volgens het KNVB-reglement, artikel 34, 10 a.:

“Voor elftallen uitkomend in competities die ingedeeld zijn in de categorie B geldt het volgende:

• indien twee elftallen vanwege een gelijk aantal punten in aanmerking komen voor een kampioenschap, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld, waarbij het elftal met het beste doelsaldo als thuisclub wordt aangemerkt;

• is het doelsaldo gelijk, dan wordt de een beslissingswedstrijd gespeeld bij het elftal dat door loting als thuisclub wordt aangemerkt”

Dus wellicht komt er nog een beslissende wedstrijd, maar wat ons betreft is de C3 kampioen.