Dramatisch FC Breukelen 2 hard onderuit bij Swift 2

Het tweede selectieteam van FC Breukelen laat dit seizoen twee gezichten zien. Het kan gemotiveerd en verzorgd spelend voor de dag komen zoals in de uitwedstrijd tegen GVVV, maar men laat ook te vaak het andere, lelijke gezicht zien. De eerste keer dat dit gebeurde was bij Montfoort uit, waar de wedstrijd na vijf minuten al beslist was. De wedstrijd tegen Swift 2 uit was zo’n ‘Montfoort-wedstrijd’. FC Breukelen liet zich gewillig naar de slachtbank leiden.

Nu duurde het geen vijf, maar ongeveer twintig minuten voordat de wedstrijd eigenlijk al over was. FC Breukelen begon nog wel aardig met twee grote kansen, maar zelfs met wind mee hadden de schoten de doellijn niet gehaald. Swift was iedere keer binnen de zestienmeter van FC Breukelen gevaarlijk en zo kon men kinderlijk eenvoudig uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Slap verdedigen, dicht bij je eigen doel, is op dit niveau dodelijk en de schade had nog groter kunnen worden als Swift haar vizier ook op scherp had gehad

De dag was overigens al chagrijnig begonnen voor de technische staf, want twee basisspelers presteerden het om op de wedstrijddag nog af te zeggen. Ziek ben je op maandag als je geen zin hebt om te werken, maar nooit op zaterdag als je lekker kunt gaan sporten en deel wilt uitmaken van een team. Het humeur werd er door het spelbeeld niet veel beter op. Na de rust kregen de wisselspelers Cavit Yavuz en Junior Tuininga de opdracht om zich klaar te maken voor een wissel. Met twee extra buitenspelers zou geprobeerd worden in het laatste deel van de wedstrijd toch nog voor extra gevaar en hopelijk doelpunten te zorgen. Sneu was het voor deze spelers dat het ‘binnen een poep en een zucht’ 4-0 stond, voordat ze binnen de lijnen kwamen.

Het pleit voor Cavit en Junior en de kort daarna ingevallen Matthijs Schnell dat zij toch gemotiveerd aan hun invalbeurt begonnen en voor enig gevaar zorgden voor het doel van de Amsterdammers. Cavit bekroonde zijn invalbeurt met een mooie treffer en via de andere invaller Matthijs Schnell werd er zelfs nog een tweede goal geproduceerd. Achterin bleef het echter zowel een gatenkaas als een geitenkaas en Swift kon ook nog eens twee keer scoren, waardoor FC Breukelen uiteindelijk met een 6-2 nederlaag afdroop. De winterstop komt daarom als geroepen en eigenlijk een week te laat. Na de winterstop wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Spakenburg 2.

14 december 2013, a.v.v. Swift 2 - FC Breukelen 2, 6-2 (2-0)

1-0, 2-0, 3-0, 4-0 Swift

4-1 Cavit Yavuz

4-2 Matthijs Schnell

5-2, 6-2 Swift