Oliebollenverkoop brengt bijna € 4.500,- in het laatje

2013-11-18_oliebollen_met_poedersuiker.jpg
Op vrijdagmorgen 23 november 2013 hadden onze oliebollenbakkers 24 uur hard achter elkaar door gewerkt, waarna diverse bedrijven en mensen de kantine bezochten om de nog warme oliebollen op te halen. Er waren drie verkoopteams geformeerd op de weekmarkt, in De Driestroom en in Winkelcentrum Noord. Via verschillende sponsoren werden gratis oliebollen overhandigd aan onze plaatsgenoten-op-leeftijd in De Driestroom. De jeugd van FC Breukelen doneerde maar liefst zeshonderd oliebollen aan de deelnemers van het Kerkdiner. Kortom: deel twee van het oliebollencircus was vroeg op de dag al in volle gang.

Vanaf ongeveer 15.45 uur kwamen de kinderen van FC Breukelen alleen of als team binnenstromen om in verschillende wijken onze oliebollen te verkopen. Een geweldige inzet van alle moeders, papa’s en oma’s, opa’s en teamleden van de Mini-F-pupillen tot de D-pupillen. Zo verkochten wij met zijn allen ca. 11.000 oliebollen! Dit leverde uiteindelijk een prachtige opbrengst op van circa € 4.500,- voor onze jeugd. Een prachtig resultaat!

Toch even aandacht voor een klein minpuntje: er waren dit jaar iets te weinig teams aan de slag gegaan om in alle wijken in Breukelen de oliebollen te verkopen. Het zal geweldig zijn als we volgend jaar op nog drie á vier extra teams kunnen rekenen. Met een groter aantal verkoopteams kunnen we een nog hogere opbrengst realiseren die ten goede komt aan de jeugd van FC Breukelen. We rekenen op jullie.

Afsluitend nogmaals onze hartelijke dank aan alle vrijwilligers die zich zo fantastisch hebben ingezet bij het oliebollenfestijn 2013: de bakkers, de schoonmaakploeg, de teams, de teamleiders/leidsters, de verkoopteams en - last but not least - onze Piet van Riet die de hele dag met de verkoop bezig was, maar nauwelijks op het moment kon wachten om de finale opbrengst te tellen en deze aan onze penningmeester over te dragen. Piet, jij bent de oliebollenman van het jaar!