Hartverwarmend optreden F7 in Vinkeveense kou

hertha.jpg
[
f7 (vsv).jpg
](/images/stories/2014/logos_fcb_teams/f7 (vsv).jpg) Afgelopen zaterdag mochten onze mannen de kunstgraswei in van s.v. Hertha in Vinkeveen. Het was een vroegertje vanochtend, we moesten om 8.30 uur in Vinkeveen klaar staan op het veld. Er werd dan ook al om 7.45 uur verzameld op de Kerkbrink om in optocht naar Hertha te rijden. Het was koud, nat en winderig, maar wat onze mannen lieten zien, was hartverwarmend. Zeker in de eerste helft speelden ze de pannen van het dak.

Hertha was gemiddeld bijna twee jaar ouder dan wij, en dat scheelt op deze leeftijd een hele hoop, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanaf de aftrap nam Hertha het initatief en het werd uit de eerste de beste aanval 1-0. Paco was volstrekt kansloos op een geplaatst schot in de hoek. Onze jongens namen de aftrap en gingen direct op zoek naar de gelijkmaker, en deze bleef ook niet lang uit. Een weergaloze solo van Mick werd fantastisch binnenkant paal afgerond. Onze mannen bleven daarna goed weerstand bieden tegen de ‘Vinkenveense reuzen’. Toch moesten we vlak voor de rust nog een tegentreffer incasseren waardoor we met een 2-1 achterstand aan de limonade mochten.

Abe had de plek van Paco in de goal overgenomen en moest zijn mannetje staan in de tweede helft. De jongens kregen steeds meer last van de regen en de ijskoude wind over de velden van Hertha. Kleumende ouders waren blij dat ze even naar de kleedkamer mochten rennen om handschoenen of een muts te pakken voor een van onze kanjers. Uiteindelijk liep Hertha tegen de verhouding in, in de tweede helft weg naar een 6-1 eindstand, maar de trots bij de ouders, leider en trainer was er niet minder om.

De eerste helft was echt de beste van het seizoen. Vol enthousiasme en energie wisten onze jongens er regelmatig met goeie acties en strakke passes doorheen te komen. En dat tegen een groep jongens die ouder en groter was. Klasse gedaan! Jongens, wat zijn jullie vooruit gegaan afgelopen maanden. De winterstop in de VSV-competitie is inmiddels begonnen. Wij trainen nog eventjes door en in het nieuwe jaar gaan jullie in de VSV weer knallen.