Kampioen D5M maakt klus op professionele wijze af

jsv.jpg
d5m.jpg
Het is al schemererig als ik wat rozig, van een nat pak door de regen en daarna een warme douche, uit Lopik naar huis rijd. Mijn eerste elftal na de zoveelste goede wedstrijd weer net met lege handen, als voorzitter van een kleine club pak je de grensrechtervlag op als daar (hopelijk) tijdelijk even geen vrijwilliger voor is. Onder het rijden check ik de whatsapp. Een foto van een rijtje meiden in fel blauwe sweaters en een filmpje van Georgette. “Zo kun je op afstand meegenieten”, staat er.

Ik open het filmpje en mijn slechte humeur maakt plaats voor een tevreden glimlach. Het filmpje toont een zingend meidenteam in Breukelen. “We Are The Champions” galmt door de kantine en de meiden zingen en deinen achter de tafel mee op de maat van de muziek van een band van een heel andere generatie.

In gedachten ga ik terug naar 11.00 uur vanmorgen, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Vorige week een belangrijke stap gezet naar een mogelijk ‘winterkampioenschap’, vandaag ’even’ winnen bij JSV in Nieuwegein en de klus is geklaard. Normaal gesproken zou het ook moeten kunnen, maar in het voetbal weet je het nooit. Met een arsenaal aan ouders reizen we af naar Nieuwegein. Het weer is druilerig en we spelen op een zogenaamd Wetra-veld: half kunstgras, half echt gras, leg ik aan Chris uit. Hij denkt dat ik hem in de maling neem en vraagt het later nog eens na bij Martien. Het blijkt echt zo te zijn.

Vanaf de aftrap ligt het klasseverschil tussen onze dames en de in zwart gestoken tegenstander er dik bovenop. Met de rust is het al 0-9 en het weer wordt er niet beter op. Gelukkig hebben we in Chris de meest attente leider in de Stichtse Vecht en omstreken. Hij heeft warme chocomel mee voor de meiden en een zak pepernoten.

Na rust starten we met een soort fantasieopstelling, ook Helen mag de benen strekken, Donja laatste vrouw en Keshia voorin. Eigenlijk was de echte finale vorige week, de meiden mogen nu even genieten van het moment. Uiteindelijk staat er bij het laatste fluitsignaal 0-16 op het wekelijkse bestellingbriefje van Wim. Ook de tot linksbuiten gebombardeerde Jamie pakte vandaag haar eerste doelpunt mee, zodat volgens mij alle veldspeelsters dit seizoen gescoord hebben. Ook keepster Helen was er vandaag heel dichtbij, dat zou helemaal mooi geweest zijn.

Na de wedstrijd is er opluchting, vreugde en tijd voor elftalfoto’s, gemaakt door de speciaal meegereisde hoffotograaf van FC Breukelen. Donja heeft onder haar voetbalshirt een shirt met een vlag en de tekst ‘kampioen’. Bij betaald voetballers vind ik dit vaak kinderachtig en niet erg professioneel, van Donja kan ik het absoluut hebben. Ik schrik op uit mijn gedachten, ik rijd al bij de afrit Breukelen. Thuis word ik opgewacht door een glunderende dochter in een blauwe sweater met haar naam erop. Mij wacht ook een verrassing, nou ja verrassing … na 695 whatsapp’jes deze week over kleur, tekst, prijzen en maten. Een eigen sweater met FC Breukelen op de voor- en COACH op de achterzijde.

Bedankt allemaal. Ik zal hem met trots dragen, tot de Vechtbrug, maar niet in Tienhoven. Voor ik mag uitrusten, eerst een filmpje kijken. De spelers van het eerste elftal die onder begeleiding van de muziek van Tsunami en onze eigen Tornado’s het veld op lopen voor hun wedstrijd tegen Roda’46

  1. De meiden hebben er zichtbaar van genoten en als ik de uitslag (6-1 winst) zag, heeft het ook de selectie geholpen. Een mooie afsluiting van een mooie eerste seizoenhelft, allemaal bedankt.

Meiden, jullie voor jullie (meestal) verzorgde voetbal, maar vooral voor het zichtbare plezier dat jullie in het voetballen hebben. Martien en Fenna voor jullie bijdrage in de vooruitgang van de meiden. Mede-leiders voor de organisatie rondom de wedstrijden en natuurlijk alle ouders (en opa) voor jullie enthousiasme langs de lijn. Ik reken in 2014 weer op jullie allemaal. Nu eerst genieten van de gezelligheid van Kerstmis en Oud en Nieuw en voor de meiden, houd vrijdag 31 januari vrij in je agenda. Allemaal fijne feestdagen gewenst. Tot zover, tot 2014.

Namens de T.S.D5M,

Albert den Ouden

Klik hier voor een grote hoeveelheid foto’s van de kampioenen (Picasa-pagina). De foto’s zijn gemaakt door Nico van Stroe.