FC Breukelen 1 zet teller wederom op zes

Volgend op de 2-6 overwinning vorige week, uit bij ASC Nieuwland 1, moest FC Breukelen 1 het dit weekend in eigen huis en op het kunstgras opnemen tegen Roda'46 1 uit Leusden. De wedstrijd, die naar het aanvangstijdstip van 15.00 uur was geschoven, vertoonde al snel beeld dat de rest van de wedstrijd zo zou blijven: Roda'46 teruggezakt op eigen helft om zo de snelle aanvallers van FC Breukelen niet te veel ruimte te geven.

Voor de mannen van Cor ten Bosch dus zaak om de bal snel rond te spelen en zo openingen in de defensie van Roda'46 te vinden. Na een kwartier spelen was dit gelukt, zij het met wat hulp. Mitchell de Zwart legde de bal terug op Lucien Dors die uithaalde en zijn schot van richting zag veranderen en daardoor in het Leusdense doel verdwijnen: 1-0 voor de thuisploeg.

FC Breukelen bleef na de openingstreffer hetzelfde spel spelen en drong Roda'46 (gewillig) terug op de eigen helft. Roda'46 kon daar vanmiddag niet heel veel tegenover stellen, maar kwam er wel af en toe aardig uit, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Wanneer het wél gevaarlijk werd, vond het keeper Siewerd Teerink op haar weg. Het dichtst bij een grote kans op een treffer was het moment dat Mark den Hartogh de bal in de eigen zestien onbewust op de arm kreeg, echter de goed leidende scheidsrechter Roelof Luinge zag er geen strafschop in. Ondertussen had de thuisploeg een karrenvracht aan 100% doelrijpe kansen onbenut gelaten, zodat de marge onaangenaam klein bleef.

Even vóor 15.00 uur betraden arbiter Roelof Luinge met FC Breukelen en Roda'46 het veld. De gastheren werden vandaag vergezeld door de deze morgen kampioen geworden meiden van D5M. Dames, van harte gefeliciteerd!

(foto: Nico van Stroe)

Na bijna een half uur spelen dacht Deen van Embricqs het eens anders te doen dan met zijn snelheid de achterlijn te halen en vervolgens de spitsen in stelling te brengen. Op aangegeven van de nog steeds elke week beter wordende controleur op het middenveld Mauro Franken slalomde Deen door de defensie van de bezoekers en schoof de bal beheerst in de korte hoek en tegen het net: 2-0. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

Ook na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld, FC Breukelen bleef de bovenliggende partij. Het duurde tot de 59e minuut voordat er wat veranderde in de score. Lucien Dors speelde topscorer Daniël Kops aan in het strafschopgebied die de bal na een mooie aanname op bijzonder fraaie wijze met buitenkantje rechts in de linkerkruising deponeerde: 3-0. Bij een navolgende aanval wilde Daniël de bal langs een tweetal Roda verdedigers spelen waarvan er één de bal met de hand toucheerde. Uiteraard ging Daniël zelf achter de bal staan en tekende enkele tellen later voor zijn negentiende treffer van het seizoen. Vijf minuten later was het wederom Daniël die op aangeven van Lucien de 5-0 liet aantekenen, waardoor de term ’topscorer’ dit seizoen eerder Kopsscorer genoemd kan worden met twintig competitiedoelpunten na twaalf wedstrijden.

Het begon inmiddels redelijk donker te worden op het sportpark, maar gelukkig waren de lampen de hele wedstrijd al aan, toen Deen zijn snelheid nog maar eens liet zien. Na een spurt over de rechter flank legde hij de bal ver bij de tweede paal, waar Mitchell de Zwart (de enige die zo’n snelheid kan bijbenen), de bal binnen kon schuiven en zo ook zijn aandeel in de overwinning had: 6-0. Vijf minuten voor tijd deed Roda'46 via Robert Lodema nog iets terug via een kopbal (6-1), wat helaas weer niet de nul betekende voor keeper Sieuwerd Teerink en zijn defensie. Wellicht kan volgende week de nul wel worden gehouden door de Breukelse ploeg. Dat zal zeker niet gemakkelijk worden, omdat FC Breukelen op bezoek mag bij medekoploper VVZ’49 1. De wedstrijd in Soest begint om 15.00 uur.

7 december 2013, FC Breukelen 1 - Roda'46 1, 6-1 (2-0)

1-0 Lucien Dors

2-0 Deen van Embricqs

3-0 Daniël Kops

4-0 Daniël Kops

5-0 Daniël Kops

6-0 Litchell de Zwart

6-1 Robert Lodema (Roda'46)