F1 boekt eerste thuiszege en sluit eerste seizoenhelft goed af

Afgelopen zaterdag moesten we thuis spelen tegen JSV F1 uit Nieuwegein, de laatste wedstrijd voor de winterstop. FC Breukelen de nummer 6 op de ranglijst en JSV de nummer 3 op dat moment. Tegen de nummer 1 en 2 wisten we net niet te winnen en eindigden in een gelijkspel. Voor ons de uitdaging om tegen JSV wel de drie punten te pakken en de eerste thuiszege in de competitie. We kwamen zeer goed uit de startblokken en zetten JSV gelijk vast op eigen helft.

De eerste mogelijkheid voor ons was meteen raak. Een niet goed verwerkte bal van JSV belandde voor de voeten van ons en uit de tweede lijn scoorden we met een mooi schot 1-0. Daarna kwam JSV terug in de wedstrijd en had het goede mogelijkheden voor de gelijkmaker, maar de scherpte ontbrak of onze keeper lag in de weg. Een tegenaanval van ons van achteruit opgezet kwam bij onze rechterspits die met een schot in de korte hoek de keeper verraste en zo 2-0 liet aantekenen. Kort daarop maakte JSV de aansluitingstreffer uit een goed uitgespeelde aanval: 2-1. Vlak vóór rust wisten wij weer onze voorsprong te vergroten door wederom uit de tweede lijn te scoren: 3-1.

De tweede helft was JSV de bovenliggende partij, maar we waren in de omschakeling zeer gevaarlijk. Halverwege kwamen we er razendsnel uit en een schot van afstand belandde wel of niet over de lijn. Dat was moeilijk te zien. Uit de daarop volgende tegenaanval scoorde JSV 3-2. De resterende minuten waren bloedstollend. We hadden goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar een bal binnenkant paal eruit en een inzet van dichtbij gered door de keeper voorkwam dat. De 3-3 hing ook in de lucht, maar onze keeper en goed verdedigend werk van ons lieten dit niet gebeuren. Zo sleepten we een zwaar bevochten overwinning uit het vuur en sloten we de eerste seizoenhelft goed af.

JSV probeert via een vrije schop gevaarlijk te worden.

Jort de Witte hervat het spel met een ingooi.