Keurig gelijkspel van C2 tegen kampioen De Vecht C1

Zoals verwacht, werd de C1 van s.v. De Vecht vorige week kampioen in de 2e klasse. Het team van coach Sjoerd Molleman won zes wedstrijden en speelde één keer gelijk; niet meer in te halen dus door achtervolger FC Breukelen C2. Vandaag de laatste partij: onze C2 tegen De Vecht C1. Het werd in grauw en grijs weer een boeiend duel met een in de eerste helft sterk spelend FC Breukelen. We konden de grote en snelle mannen uit Loenen goed dwars zitten en kwamen er met verzorgd positiespel regelmatig netjes uit.

De Vecht scoorde halverwege de eerste helft met een strakke vrije trap in de kruising, maar de scheidsrechter had vooraf het gebaar voor een INdirecte vrije schop gemaakt. Omdat de bal niet meer werd aangeraakt voordat hij in het net lag, telde de treffer niet. Even later was het echter wel 0-1 voor De Vecht na een snelle aanval door het midden. Vlak vóór rust zette invaller Soar goed door links in het strafschopgebied en hij bood Jordi Hahury de kans om uit de draai in de verste hoek 1-1 te scoren.

Na de rust zette De Vecht onze withemden flink vast op eigen helft en het wachten was op een tegentreffer. Gelukig lukte het onze C2 om langzaam maar zeker onder de druk vandaan te komen en zowaar aan de overkant enkele kansen te creëren. Onder meer toen Jordi H. alleen op de keeper af ging, met links hard inschoot en zag á la Arjen-Robben-tegen-Spanje hoe de keeper van De Vecht er nog een beentje tegenaan kreeg.

De wedstrijd kende in het tweede bedrijf verder van beide zijden minder sprankelend voetbal dan in de eerste helft en met de 1-1 uitslag konden beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn. Onze felicitaties gaan uit naar s.v. De Vecht C1 voor het behalen van de titel. FC Breukelen C2 eindigt dit najaar keurig als tweede (of gedeelde tweede met Argon C2) met 16 punten uit 8 duels, doelsaldo 29-8.