Wedstrijd FC Breukelen 2 duurt weer te lang

2.jpg
volendam.jpg
FC Breukelen 2 bereikte vorige week al haar minimale doelstelling van 15 punten voor de winterstop en kon daarom vrijuit voetballen tegen kampioenskandidaat r.k.a.v. Volendam 2. De amateurtak van ‘het andere Oranje’ uit het palingdorp speelt met haar tweede team al jaren in de reserve hoofdklasse en strijdt dit jaar met Ajax 2 en WV-HEDW 2 om het kampioenschap.

FC Breukelen 2 moet het opleidingselftal van de vereniging worden en omdat de A1 was afgelast, maakte eerstejaars A1-junior Jantijn Augustin zijn debuut in de basis en hij kan terugkijken op prima negentig voetbalminuten. De thuisploeg trok de lijn van de gewonnen wedstrijd tegen GVVV, vorige week, direct goed door. Goed geconcentreerd en gemotiveerd werd aan de wedstrijd begonnen en voordat de Volendammers het door hadden, eindigde een vloeiende combinatie via Danijel Mahmutovic bij aanvoerder Maikel Goossens die geen moeite had de 1-0 binnen te tikken.

Volendam was verrast, maar FC Breukelen voetbalde de eerste 35 minuten gewoon heel goed. De opbouw van Volendam werd vroeg onderbroken er werd agressief doorgejaagd en zo was FC Breukelen in de omschakeling keer op keer gevaarlijk voor het doel van Volendam. De onervarenheid met dit niveau brak FC Breukelen echter weer op en kans na kans werd gemist. De rust werd nog bereikt met de voorsprong, maar na de thee schoof Volendam een mannetje door en zette het een tandje bij.

FC Breukelen verdedigde op zich goed, maar men was niet meer in staat om de bal voorin vast te houden of voetballend uit te verdedigen. Toch was het Danijel Mahmutovic nog het dichtst bij de 2-0, maar na goed aangeven van Maikel Goossens verloor hij het duel met de goalie van Volendam. Er werd volop gewisseld om onder de druk uit te komen, maar de wissels konden niet voor de ommekeer zorgen. Nadat Volendam al een aantal keren voor keeper Nick Turksma was opgedoken en de lat en een fantastische redding van Turksma nog voor opluchting zorgden, rolde een gekraakt schot in de zestienmeter toch nog in het doel van FC Breukelen. Vier minuten later was het weer raak nadat er onvoldoende scherp werd uitverdedigd op de achterlijn en Volendam van dichtbij de winnende treffer binnen kon schieten.

Zo ging er weer een wedstrijd verloren in de eindfase van een wedstrijd. En hoewel het geen schande is om van Volendam te verliezen, kan men het zich toch aantrekken dat het niet lukt om afstand te nemen in de fases dat FC Breukelen de bovenliggende partij is en dat het niet lukt om te blijven voetballen als de druk toeneemt. Weer een goede les voor de mannen uit Breukelen die volgende week op bezoek gaan bij Swift 2 in Amsterdam. Swift staat gelijk met FC Breukelen en de laatste wedstrijd voor de winterstop is nog een mooie krachtmeting op zoek naar bonuspunten. De aanvang in Amsterdam is om 12.00 uur.

7 december 2013, FC Breukelen 2 - r.k.a.v. Volendam 2, 1-2 (1-0)

1-0 Danijel Mahmutovic

1-1 Volendam

1-2 Volendam