Beste seizoenswedstrijd van FC Breukelen 2 leveren drie bonuspunten op

FC Breukelen 2 kreeg vandaag versterking vanuit verschillende teams. Gelukkig konden we beschikken over keeper Richard Brilleman die eigenlijk wissel moest zitten bij het eerste. Trainer Cor ten Bosch durfde het echter aan om de jonge B-keeper Stan de Wit mee te nemen op de bank bij het eerste elftal. Ook Lars van der Post en Roy Hom mochten aansluiten. En doordat FC Breukelen 3 vrij was, werden Sven Eggermont en Danijel Mahmutovic tijdens de trainingen al toegevoegd aan de tweede selectie en konden zij ook mee naar GVVV 2 in Veenendaal.

Vorig seizoen speelde FC Breukelen een spectaculaire 4-4 op het GVVV-terrein en met de selectie van vandaag hadden de mannen uit Breukelen vooraf ook veel vertrouwen in een goede afloop. FC Breukelen speelde vervolgens haar beste wedstrijd van het seizoen. Achterin zat het potdicht en werd er in negentig minuten niet één uitgespeelde kans weggegeven. Roy Hom klopt nadrukkelijk aan de deur bij het eerste en speelde een foutloze wedstrijd, en Lars van der Post was de baas op het middenveld. Voorin waren de beide spitsen zowel verdedigend als aanvallend een plaag voor de achterste lijn van GVVV.

Na een aantal goede acties van de onvermoeibare aanvoerder Maikel Goossens was het wachten op een voorsprong. Deze kwam na een prachtige aanval via Najman Rahmani op naam van Danijel Mahmutovic die de voorzet van Najman prima getimed binnen plaatste: 0-1. Ondanks een veldoverwicht werd de ruststand met een minimale voorsprong bereikt.

Waar iedereen een verbeten GVVV verwachtte, begon FC Breukelen weer sterk aan de tweede helft. Lars van der Post trapte drie minuten na rust een vrije trap prima achter de keeper van GVVV (0-2) en daarmee was de angel voorgoed uit het spel van de tegenstander. FC Breukelen bleef geconcentreerd vooruit voetballen en bracht bovendien vers bloed in het veld met verdediger Sven Eggermont en middenvelder Dawit Verseput. Beiden waren nog dicht bij een doelpunt, maar aanvoerder Maikel Goossens nam zelf de 0-3 voor zijn rekening nadat hij een foutieve breedtepass goed afrondde in de verre hoek.

FC Breukelen kon het zich daarna permitteren om zo veel mogelijk spelers ritme en ervaring op te laten doen en zo kwamen de eerstejaars senioren Matthijs Schnell, Junior Tuininga en Cavit Yavuz nog binnen de lijnen. De doelstelling om vijftien punten te halen halverwege het seizoen is op twee wedstrijden voor de winterstop behaald en nu kan het team in de thuiswedstrijd tegen r.k.a.v. Volendam 2 proberen extra punten binnen te slepen. Aanvang 12.30 uur op het eigen complex.

30 november 2013, GVVV 2 - FC Breukelen, 0-3 (2-0)

0-1 Danijel Mahmutovic

0-2 Lars van der Post

0-3 Maikel Goossens