Sinterklaas bron van inspiratie voor F7 (mini-F)

[

Is het toeval? Had het te maken met de mooie zaterdagochtend? Waren alle jongens uitgeslapen? Of had het toch te maken met het bezoek van de Sint op de training op woensdag 27 november. Het sfeertje op de training was gespannen. Het gerucht ging dat de Sint FC Breukelen zou bezoeken en de spelers waren in gespannen afwachting. Iets na half vijf werden de jongens van het veld gehaald. Niemand minder dan de Sint samen met twee Pieten werden onder luid gejuich door de jongens ontvangen in de kantine. De Sint gaf blijk van een grote dosis voetbalkennis en had er alle vertrouwen in dat de jongens zaterdag zou gaan winnen.

Wat de werkelijke reden ook was, de F7 was afgelopen zaterdag heer en meester tegen s.v. De Vecht F8. Vanaf de eerste minuut wisten onze jongens de tegenstander op het hele veld op te jagen en vast te zetten. Met Huub in de eerste helft op goal hadden we het doel dichtgespijkerd en dat gaf de achterhoede het broodnodige vertrouwen. Met veel enthousiasme, snelle dribbels langs de lijn en de passing van Abe van achteruit wisten onze mannen steeds dichter bij de goal van De Vecht te komen. Het eerste doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd voor het doel gebracht. De bal bleef tussen een aantal spelers inliggen en Jack was er als de kippen bij. Hij twijfelde geen moment en prikte de bal achter de verbouwereerde (en overigens uitstekend keepende) doelman van De Vecht.

Maar een 1-0 voorsprong was voor onze mannen niet genoeg, ze wilden voor de rust graag de beslissing forceren en ze gingen op zoek naar de 2-0. En dat deze niet lang kon uitblijven, was door iedere toeschouwer al gezien. Wederom een kluts voor het doel van De Vecht en Stan, niet voor niets topscorer, wist de bal slim in het doel te werken. Vol trots gingen onze mannen de rust in met een 2-0 voorsprong. De limonade was meer dan verdiend en smaakte prima.

Na rust wisten we de druk er goed op te houden. Met Abe in de goal en Huub inmiddels als veldspeler bleef het spelbeeld ongewijzigd. Goeie passing van Lieuwe, stevige dribbels van Max en Mick en pittige duels van Julian Finn leidde tot de nodige kansen, maar het was Huub die met een fantastische knal van afstand de 3-0 scoorde. Van een meter of twaalf haalde Huub verwoestend uit en de bal vloog over alle hoofden heen in de linkerbovenhoek. We hielden daarna het middenveld goed in handen, Roy en Kick stonden daar hun mannetje en gingen de duels goed aan.

Vlak voor tijd werd, de tot dan toe volledig werkloze, Abe gepasseerd door De Vecht waardoor zij de spreekwoordelijke eer nog konden redden:3-1. Toen de uitstekend leidende Arjan Wisseborn het laatste fluitsignaal liet horen, werd het feest nog groter. Alle spelers mochten vandaag twee keer een penalty nemen. Aankomende zaterdag spelen we uit tegen s.v. Hertha F5. De vorige wedstrijd werd ternauwernood met 2-0 verloren. Als we zo spelen als afgelopen zaterdag tegen De Vecht, zou het zo maar eens kunnen dat we aankomende zaterdag een overwinning mee naar huis nemen.