B1 brengt spanning weer terug

Het was vandaag voor de B1 een sleutelduel: bij verlies tegen de koploper zou de achterstand oplopen tot negen punten en het gat te groot worden om nog mee te spelen, bij winst bleven we aanhaken en op drie punten kunnen komen! Het was dan ook niet moeilijk om de jongens te motiveren, ze waren gretig en wisten wat er op het spel stond. De mindere fase waar we in zitten, moest ten einde komen.

Twee punten uit de laatste drie wedstrijden had ons op de ranglijst teruggegooid naar een derde plek (dankzij eveneens puntenverlies van onze concurrenten bleef de schade beperkt). Zonder de nog geblesseerde Tim en Douwe (uitwisselingsproject met school) werd er in de volgende opstelling gestart: Stan, Mels, Junior, Milan, Rutger, Roy, Michael, Nik, Max, Martijn en Olivier. Wissels: Niels, Emin en Zwier.

s.v. Hoofddorp B2 is een goed voetballende ploeg, volledig bestaand uit eerstejaars B-junioren die het volgend seizoen in de tweede divisie moeten gaan overnemen van de huidige B1. Dat die potentie erin zit, was te zien, over een fysieke achterstand konden we niet spreken t.o.v. van onze mix van eerste- en tweedejaars. De eerste tien minuten waren dan ook gelijkwaardig en tastten de ploegen elkaar nog een beetje af. De negatieve resultaten van de laatste weken vertaalden zich nog een beetje in een wat angstig begin, maar na tien minuten barstte de wedstrijd los en ontspon zich een heerlijke wedstrijd met twee ploegen die voor de winst durfden te gaan.

Enkele hachelijke momenten voor het doel van Stan leverden gelukkig niets op voor de gasten. Na vijftien minuten spelen opende FC Breukelen de score. Met een gave pass wist Olivier Michael te bereiken. Na een goede aanname kon hij vol uithalen: 1-0. Hoofddorp liet het er niet bij zitten en drong aan. Een schot van twintig meter werd niet helemaal goed beoordeeld door Stan die op het verkeerde been stond. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde hij de bal nog weg te ronselen, maar in plaats van naast werkte hij hem in het doel: 1-1.

FC Breukelen ging weer op zoek naar de voorsprong en het spel golfde op en neer. Vijf minuten voor rust kreeg de defensie van Hoofddorp een overigens slecht genomen hoekschop niet weg uit de doelmond. Roy bleef storen en het balverlies van Hoofddorp leidde een nieuwe voorsprong voor FC Breukelen in. Olivier begon aan een kleine slalom en passeerde ook de laatste pion (keeper): 2-1. Door hard werken werd deze ruststand binnen gehaald.

In de rust werd erop gehamerd vooral scherp en geconcentreerd te blijven en met dezelfde instelling aan de tweede helft te beginnen. Dit gebeurde dan ook en al snel kreeg FC Breukelen twee opgelegde kansen om de voorsprong te vergroten. Martijn en Olivier kwamen in de vierde en de zevende minuut na rust oog in oog met de keeper van Hoofddorp. Martijn vond de keeper op z’n weg en Olivier werkte de bal net naast het doel. Aan de andere kant mocht FC Breukelen blij zijn dat Hoofddorp voorin niet scherp was en een uitgelezen kans op de gelijkmaker liet liggen … we waren gewaarschuwd.

Niels kwam er in voor de moegestreden Martijn (kramp in z’n kuit). Hij kreeg direct een kans, maar de uitkomende keeper wist wat gelukkig de bal (buiten de zestienmeter?) met de hand te keren. Een slippertje van Junior achterin bleef gelukkig zonder gevolgen, het zou vandaag een keertje meezitten! Emin kwam voor Max binnen de lijnen, Niels schoof terug naar het middenveld. Door goed druk op de verdediging van Hoofddorp te zetten ontfutselde Nik de bal en wist voor te geven op Michael. Met een schitterende volley knalde hij de 3-1 tegen de touwen en de wedstrijd leek gespeeld (ik weet zeker dat er iemand in de Zwitserse bergen zit te glunderen bij het lezen van dit verslag). FC Breukelen kwam niet meer in de problemen en in de laatste minuut wist Olivier nog de 4-1 aan te tekenen.

FC Breukelen bracht hiermee de spanning weer terug in de eerste klasse 02. Halverwege de competitie staat de B1 op een keurige derde plek achter Stormvogels en Hoofddorp met respectievelijk twee en drie punten achterstand. Hier had ongetwijfeld meer in gezeten gezien de wat schlemielige nederlaag tegen FC Amsterdam en de onbegrijpelijke en onnodige gelijke spelen in de uitwedstrijden.

Aanstaande zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd en het begin van de tweede periode. Thuis tegen VVC uit Nieuw-Vennep waartegen de eerste wedstrijd met 4-4 gelijk werd gespeeld. Deze tegenstander kan gelijk komen met FC Breukelen als het de inhaalwedstrijd tegen CSW B1 wint. Tijd dus om te laten zien dat we ons als echte titelkandidaat willen aandienen. We dienen dan wel dezelfde scherpte en concentratie te laten zien als afgelopen zaterdag!

30 november 2013, FC Breukelen B1 - SV Hoofddorp B2, 4-1 (2-1)

1-0 Michael

1-1 Hoofddorp

2-1 Olivier

3-1 Michael

4-1 Olivier

Overige uitslagen

Hellas Sport B1 - HBC B1: 0-2; Velsen B1 - VVC B1: 1-2; Stormvogels B1 - Hercules Zaandam B1: 6-0; DEM B2 - FC Amsterdam B1: 2-4; CSW B1 was vrij.