Hoofdveld brengt D4 geluk

We hoeven nog net geen entree te betalen, maar in de vroege ochtend staat de D4 op het hoofdveld oog in oog met Buitenboys D13. In Amerika zouden ze teamnummer 13 overslaan, maar in Almere zijn ze blijkbaar niet zo bijgelovig. En terecht zo lijkt het, want ze scoren snel 0-1 uit een corner. Maar dan gaat het mis voor Buitenboys. Ze schieten naast, over, naast en weer over. En is het raak voor FC Breukelen, uit een vrije trap van Abu. Via een onfortuinlijke Buitenboy. Zie je dat het waar is, wat ze zeggen over ’nummer 13'?

De wedstrijd kenmerkt zich door volop balverlies aan beide kanten. Of balwinst, als je het positief bekijkt. Als een tenniswedstrijd golft het spel heen en weer. We zijn al in de tweede helft van de tweede helft als het opnieuw de beurt is aan Abu. Met een prachtige vrije trap van een meter of achttien krult hij de bal in de kruising. Game, set and match, en we kunnen ons geluk niet op. Volgende week kan het trouwens weleens een stuk moeilijker worden. Dan spelen we tegen s.c. Buitenboys D14. Ben benieuwd of het waar is, wat ze zeggen over nummer ‘14’.

Abu krult de bal in de kruising en iedereen kijkt ademloos toe.