FC Breukelen D2 te sterk voor SDO D3

De negende wedstrijd van deze competitie hebben onze jongens van de D2 ook weer winnend afgesloten. Na negen wedstrijden staan ze na zeven gewonnen wedstrijden, één gelijkspel en één verloren wedstrijd met een puntentotaal van 22 op een mooie derde plaats. De kans dat ze deze competitiehelft als kampioen afsluiten, is nog aanwezig. Alleen hebben ze het niet helemaal in eigen hand. Ze zijn afhankelijk van de resultaten van Buitenboys D6 en Zuidvogels D4. En niet te vergeten hun eigen resultaat in de laatste twee wedstrijden.

Afgelopen zaterdag moest er eerst afgerekend worden met de jongens van SDO D3. De eerste helft ging het uiterst moeizaam. De inzet van onze jongens was er wel, maar het spel ging niet zoals we gewend zijn van ze. Tot aan het zestienmetergebied ging het wel redelijk, maar erbinnen duurde het vaak iets te lang voordat er op het doel geschoten werd. Er werd in de eerste helft wel twee keer gescoord, maar hierbij kregen onze jongens wel heel veel hulp van de tegenstander. Het eerste doelpunt was een eigen doelpunt. Vanuit een corner kopte een speler van SDO de bal in het eigen doel. Bij het tweede doelpunt hielp de keeper van SDO een handje mee. Eigenlijk deden zijn handen niets. Een schot van Lucas H. leek de keeper eenvoudig te kunnen pakken, maar hij liet de bal tussen zijn handen door glippen. Hierdoor verdween de bal over de achterlijn en tussen de palen: 2-0.

SDO stelde er niet zo veel tegenover. Ze kwamen zelden over de middellijn. Dit was deels natuurlijk ook de verdienste van het harde werken van onze jongens. Uit de spaarzame tegenaanvallen kreeg SDO een strafschop toegewezen. Een speler van SDO werd binnen de beruchte lijnen in de ‘sandwich’ genomen door twee van onze jongens. De strafschop werd onhoudbaar voor Bram ingeschoten: 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na de rust werd het spel van onze jongens beter. Er werd beter gecombineerd en we scoorden in totaal nog drie keer. Ruben scoorde de derde en de vierde, en Rafael nam het laatste doelpunt voor zijn rekening vanaf de penaltystip. Eindstand 5-1.