F4 grijpt naast de winst

Na de midweekse Sinterklaas-perikelen op het sportpark was het even lastig om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Met enig oponthoud kon er toch even na kwart voor negen afgetrapt worden voor de wedstrijd tegen PVC. Met een ruime schare publiek langs de lijn en onder vele aanmoedigingen werd er begonnen aan de wedstrijd om de rode lantaarn. Even voor de duidelijkheid: het is natuurlijk de bedoeling dat je deze trofee niet wint!

Met een fel startende thuisploeg leverde dit een mooi schouwspel op, maar ook de tegenstander liet een aantal mooie aanvallen met spectaculaire kansen zien. De kansen van PVC werden echter op miraculeuze wijze door Jonathan gekeerd. Binnen vijf minuten had het voor FC Breukelen 2-0 moeten staan, maar de schoten belandden op de paal of waren net te slap. Wanneer je zelf niet scoort, is het vaak dat je dan de deksel op de neus krijgt: zo ook vandaag. In plaats van een voorsprong te nemen, scoorde de tegenstander en was het plots 0-1.

Hierdoor getergd liepen de aanvallen weer sneller en soepeler. Kort na de achterstand pikte aanvoerder Tieme de bal op, passeerde een tweetal spelers en schoot met een fraaie boogbal de 1-1 binnen. Met een aantal fraaie solo’s liet ook Deylano zich gelden. De rust werd bereikt met een gelijke stand en de jongens werden gewezen dat het nu een stapje feller moest zoals de voorgaande weken.

Met het begin van de tweede helft leek het er op dat dit goed werd opgepakt: een doorspeelbal van Romijn werd opgepikt door Tieme en met wederom een fraaie treffer werd de stand naar 2-1 getild. Gejuich klonk van de tribune en de buit leek binnen. Waar wij met deze voorsprong niet doordrukten en de teugels lieten vieren, liet PVC zien over veerkracht te beschikken. De druk werd opgevoerd en Samuel en Finn kwamen ondanks hulp van Thijs en Dano afgewisseld met Rogier moeilijk onder de druk uit. De 2-2 liet dan ook niet al te lang op zich wachten. Levi probeerde met zijn befaamde kapbewegingen nog de druk weer naar het doel van de tegenstander te verleggen, maar slaagde hier vandaag niet in.

Vlak voor tijd viel uiteindelijk nog de 2-3 en de teleurstelling was zowel bij de spelers als het publiek zichtbaar. Met man en macht werd geprobeerd het tij nog te keren, maar de tijd bleek te kort. Uiteindelijk greep FC Breukelen naast de winst en blijft zo met lege handen. De wijze woorden van onze filosoof: Wanneer we winnen met penalty’s, winnen we toch nog wat. In de serie werden er inderdaad meer gescoord dan de tegenstander en zo was er toch nog enige vrede.