Hans Kabalt debuteert in eerste elftal met razendsnelle goal

1.jpg
wvhedw.jpg
Omdat zowel WV-HEDW als FC Breukelen al uitgeschakeld zijn in de bekercompetitie, werd er afgelopen weekend een interessante oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Beide verenigingen hebben de ING als hoofdsponsor en de clubs hebben mede hierdoor een goede relatie opgebouwd. De wedstrijd was vanuit FC Breukelen-perspectief interessant omdat het gevaarlijke spitsenkoppel Jacky Castelijns en Daniël Kops (dit seizoen gezamenlijk al goed voor 24 competitiegoals) vandaag vrijaf had en er nog vier spelers om uiteenlopende redenen niet bij waren.

Voor trainer Cor Ten Bosch dus een ideaal moment om de breedte van de selectie te testen en spelers die de afgelopen periode geen basisspeler meer waren, weer eens negentig minuten aan het werk te zien. Daarnaast waren er vier zeventienjarige(!) talenten uit de A1 uitgenodigd om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie van vandaag. Deze vier spelers behoren bij een talentvolle lichting A-junioren die via deze oefenwedstrijden en wedstrijden met Jong FC Breukelen langzaam kunnen wennen aan het selectievoetbal in de senioren.

De technische staf was onder andere benieuwd of het gemis van de twee vaste spitsen ervoor zou zorgen dat de doelpuntenproductie onder druk zou komen te staan, maar ook vandaag weer scoorden de mannen van Ten Bosch er lustig op los. Deen van Embricqs zorgde met een schitterende actie voor 1-0 door na twee man te hebben gepasseerd de bal in de kruising te jagen. Ook de 2-0 kwam van de voet van Deen na een goede assist van Tom Kalkhuis (vandaag in de spits geposteerd) en Kalkhuis zelf zorgde voor de 4de goal na een goede loopactie en een dito stift.

De derde goal kwam op naam van debutant Hans Kabalt, dit jaar voor het eerst uitkomend in de A-junioren van FC Breukelen. Koud vijf seconden in het veld verlengde hij een vrije trap vanaf de linkerkant met een handige beweging en zo werd zijn eerste balcontact in het eerste elftal direct een goal. Naast Kabalt hadden inmiddels de A1-junioren Jantijn Augustin, Bob van Tricht en Nino Scheenhart hun opwachting gemaakt en konden diverse vaste waardes onder de warme douche. De debutanten speelden enthousiast, maar de wisselingen zorgden ook voor wat meer onrust, waardoor WV-HEDW terug in de wedstrijd kon komen. De club uit Amsterdam kwam nog angstig dichtbij, maar verder dan 4-3 liet FC Breukelen het niet komen, zodat ook deze oefenwedstrijd in een overwinning eindigde.

Eindelijk een oefenwedstrijd met alleen pluspunten; weer vier goals gemaakt zonder de vaste spitsen, geen blessures opgelopen, de wisselspelers speelden allen moeiteloos mee en het debuut van vier jonkies die in de komende seizoenen moeten doorstromen. De selectie heeft nog drie zeer belangrijke ontmoetingen tot aan de winsterstop en kan deze week met een complete groep toewerken aan de eerstvolgende ontmoeting uit bij ASC Nieuwland in Amersfoort.

23 november 2013, FC Breukelen 1 - WV-HEDW 1 (oefenwedstrijd), 4-3 (2-1)

1-0 Deen van Embricqs

2-0 Deen van Embricqs

2-1 Youri Pattinama (WV-HEDW)

3-1 Hans Kabalt

4-1 Tom Kalkhuis

4-2 Dion Glumac (WV-HEDW)

4-3 Thomas Wollersheim (WV-HEDW)

Startopstelling

Sieuwerd Teerink; Mark den Hartogh, Rob van der Sluijs, David van der Veld; Lars van der Post; Mauro Franken, Lucien Dors, Djuric Winklaar; Mitchell de Zwart, Tom Kalkhuis, Deen van Embricqs.

Wissels

Uit: David van der Veld, Sieuwerd Teerink, Mitchell de Zwart, Mauro Franken, Rob van der Sluijs.

In: Nick Turksma, Nino Scheenhart, Jantijn Augustin, Hans Kabalt, Bob van Tricht.