Een eersteklas ontmoet-ING

1.jpg
wvhedw.jpg
Zaterdag oefent FC Breukelen 1 thuis tegen WV-HEDW 1. Beide teams zijn klaar in de beker en kunnen dit weekend ongedwongen de spieren soepel houden. Er zijn meer overeenkomsten. Beide clubs komen uit in de eerste klasse en beide clubs hebben ING Bank als hoofdsponsor. In januari van dit jaar werd al eens tegen elkaar geoefend; FC Breukelen won toen in Amsterdam met 2-3 door goals van Rick de Lange en Daniël Kops (2).

WV-HEDW 1 ondervindt dit seizoen aan den lijve wat het is om in ‘die andere eerste klasse’ te spelen. De huidige titelhouder van 2A is in de eerste klasse B in de degradatie-nacompetitiezone geraakt. Met Nootdorp en Alexandria'66 bezetten de Amsterdammers de plaatsen 11, 12 en 13 (alledrie hebben 10 uit 10). Nu ja, er zijn nog meer dan genoeg wedstrijden te spelen deze campagne; ongetwijfeld gaan de mannen van coach Martin Steenvoorden nog punten pakken om wat opgeluchter adem te halen. FC Breukelen weet er alles van.

De huidige ploeg van FC Breukelen, onder leiding van Cor ten Bosch, is na een haperende start in de eerste klasse A (vier punten uit de eerste vier ontmoetingen) de weg omhoog ingeslagen. Men won vijf keer op rij en staat dankzij het knotsgekke 4-4 gelijkspel van afgelopen week tegen ARC op een mooie derde stek. FC Breukelen zal de oefenmatch zeker aangrijpen om lekker te gaan voetballen, geen risico’s te nemen met eventuele blessuregevallen en wellicht enkele niet-basisspelers een kansje geven zich in de kijker te spelen. De wedstrijd begint zaterdag aan de Broekdijk Oost om 14.30 uur.