D2 neemt drie punten mee uit Almere

Het is de D2 wederom gelukt om drie punten mee naar huis te nemen. AS’80 D6 bleef dit keer met legen handen thuis. De wedstrijd begon een half uur te laat. De eerste helft was van onze jongens niet altijd even goed. Ze lieten zich meesleuren met het spel van AS’80. Ondanks dat het spel misschien niet zo goed was, kwamen onze jongens toch op voorsprong. Uit een mooie combinatie van achteruit kwam Ruben oog in oog met de keeper van AS’80. Hij omspeelde de keeper en kon de score openen: 0-1.

Er volgde na dit doelpunt een rommelige periode, waarin er wel strijd geleverd werd. AS’80 wist in deze periode de 1-1 te maken. Een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied was onhoudbaar voor Bram. De 1-2 werd gemaakt door Nishewan. Uit een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Lucas H. Hij legde de bal terug op Elias. Het schot van Elias spatte uiteen op de lat. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Nishewan en hij schoot de bal te de touwen. Ook de 1-3 werd gemaakt uit een standaardsituatie. De keeper van AS’80 had de bal niet klemvast uit een corner van Rafael. Ruben stond op de juiste plek en zorgde ervoor dat de bal in het doel verdween. 1-3 was tevens de ruststand.

In de rust gaf Marcel aanwijzingen hoe er beter gespeeld moest worden. Deze werden in de tweede helft goed uitgevoerd. Het spel van onze jongens werd beter. Er werd meer samengespeeld en er zat meer rust in het spel. De 1-4 kon dan ook niet uitblijven. Uit een prachtige strakke voorzet van Diana belandde de bal in het doel. Dit werd gedaan door een verdediger van AS’80. Had hij het niet gedaan, dan stond er achter hem een speler van FC Breukelen om de bal in het doel te tikken. De tegenstand van AS ‘80 was na deze treffer gebroken. Onze jongens lieten de score oplopen. Jim nam 1-5 voor zijn rekening met een mooi stuiterend schot. De bal stuiterde mooi over de keeper heen die al op de grond lag. Ruben maakte er met een mooi schot 1-6 en Wouter nam 1-7 voor zijn rekening.