Verdienstelijk gelijkspel F1 tegen De Meern F1

Afgelopen zaterdag moesten we spelen tegen de nummer twee in de competitie, De Meern F1. Vóór de wedstrijd werd in de wandelgangen gefluisterd dat De Meern naar Breukelen was afgereisd om even drie punten op te halen en aan het doelsaldo te gaan werken. Aan ons om dit niet te laten gebeuren. Aangezien wij de laatste wedstrijden goede resultaten hadden geboekt en ook tegen de koploper (2-2), begonnen we vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Dat resulteerde in een vroege openingsgoal binnen een minuut: 1-0.

Daarna kwam De Meern beter in de wedstrijd en herpakte zich en liet zien dat het terecht hoog staat in de competitie. Zo werden we automatisch teruggedrongen op eigen helft, maar we kwamen in de omschakeling er soms gevaarlijk uit. De Meern had meer balbezit, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Halverwege kwam De Meern toch op gelijke hoogte door een gelukkig schot van afstand: 1-1. De wedstrijd was nu weer in evenwicht. Dat De Meern even later uit een hoekschop 1-2 maakte, was een domper voor ons maar niet voor lang. Kort daarop lieten we een goede aanval zien over een paar schijven, alleen was de eindpass niet goed en konden we ons niet belonen. Vlak voor rust waren we dichtbij de gelijkmaker maar hun keeper tikte de bal uit de hoek. Zo was de ruststand 1-2.

De tweede helft kwamen we weer goed uit de startblokken en wonnen veel duels. We waren in die fase duidelijk sterker zonder echte grote kansen te krijgen. We verrasten hun keeper met een schot van afstand en kwamen op gelijke hoogte: 2-2. Daarna golfde het spel heen en weer en waren er twee ploegen die vol voor de winst gingen. Nu was het De Meern dat voor de tweede keer op voorsprong kwam door uit een afgeslagen aanval van ons 2-3 te maken. Wij zetten daarna alles op alles om minimaal een punt uit dit duel te halen.

Zo zetten we De Meern met de rug tegen de muur en uit een mooi schot uit de tweede lijn maakten we de verdiende gelijkmaker 3-3. Nu waren we los en gingen vol voor de overwinning. We waren er ook heel erg dichtbij. Een diepe bal vanuit het midden stuurde onze spits weg die alleen op de keeper af ging, maar deze verkleinde goed zijn doel en voorkwam dat we de volle winst pakten. De Meern had ook nog een mogelijkheid om de winnende te maken, maar wist die eveneens niet te benutten en zo was 3-3 een terechte einduitslag.